Eşe şiddet babaya ölüm

Güncelleme Tarihi:

Eşe şiddet babaya ölüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 01:10

Başkent’te yaşayan iki Suriyeli aile arasında, ‘kadına şiddet’ nedeniyle başlayan kavga, cinayetle sonlandı. Şiddet uyguladığı eşinin, baba evine dönmesine sinirlenen damat, evini bastığı kayınpederini kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Haberin Devamı

Suriye’deki iç savaştan kaçan Alkatip ve Hashas aileleri, 2 yıl önce Ankara’ya gelerek Dikmen’deki gecekondu mahallesine yerleşti.
Türkiye’nin geçici kimlik belgesi vererek kayıt altına aldığı 2 ailenin fertleri, burada değişik işlerde gündelikçi olarak çalışarak geçimlerini sağlamaya başladı. Savaştan kurtulan, aynı mahallede yan yana bulunan gecekondularda ikamet eden 2 aile, ‘kadına yönelik şiddet’ ile karşı karşıya geldi. İddiaya göre, Aziz Hashas (32), iki çocuk annesi eşi Sara Hashas’a (29) şiddet uygulayarak hastanelik etti. Babasının evine giden Sara Hashas, aile büyüklerinin araya girmesiyle her seferinde eşiyle barıştırılarak evine gönderildi. Ancak 28 Şubat Cumartesi günü eşinden yine şiddet gören kızının çığlıklarını duyan baba Abdulilah Alkatip (53), duruma müdahale etti ve kızını kendi evine götürdü. Alkatip, damadına da artık kızını geri göndermeyeceğini ve boşanma davası açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

BIÇAK VE KESERLE EV BASTILAR

Damat Hashas, eşinin evi terk etmesinden bir gün sonra kardeşleri Adnan ve Suphi’yi de alarak ellerinde bıçak ve keserle kayınpederinin kapısına dayandı. Hashas, kapıya çıkan kayınpederi Alkatip’i kalbinden bıçakladı. Alkatip, kanlar içinde yerde kalırken, damat Hashas ve kardeşleri, ellerindeki satır ve keserlerle evde bulunan diğer aile fertlerini de yaraladı.

SURİYE’YE KAÇMAK İSTEDİLER

İhbar üzerine olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılan Alkatip, hayatını kaybetti. Polis olaydan sonra Suriye’ye kaçmak için yola çıkan Hashas ve 2 kardeşini gözaltına altına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen damat Hashas tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kardeşi ise Adli Kontrol Şartı getirilerek serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!