Eryılmaz’dan meydan tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Eryılmaz’dan meydan tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın "Ankara’da meydan yok, heykel için meydan arıyorum" sözlerini yanıtlayan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’i kastederek, "Kültür Bakanı, yeni siyasi yol arkadaşını ikna edip yaptırabiliyorsa, Ankara’ya yeni yaya bölgeleri ve meydanlar yaptırsın" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, Çankaya Belediyesine ait bölgelerin halka açık alanlar haline getirilip heykeller yerleştirildiğini söyledi. Eryılmaz, Başkent’te bulunan meydanların esas sorumlusu olan Büyükşehir Belediyesi’nin ise kente sadece paranın gözlüğünden bakan bir zihniyete sahip olduğunu belirtti. Çankaya Belediyesi yetkisindeki Sakarya, Karanfil, Selanik, Olgunlar Caddesi gibi bölgelerin yaya bölgesi haline getirilip meydanlara kavuşturulduğunu ifade eden Eryılmaz, "Kültür Bakanı, yeni siyasi yol arkadaşını ikna edip yaptırabiliyorsa, Ankara’ya yeni yaya bölgeleri ve meydanlar yaptırsın" dedi.

GÖKÇEK ZİHNİYETİNDEN MEYDANLAR BEKLEMESİN

Eryılmaz, Gökçek’in göreve geldiğinde ilk iş olarak Ankara’nın, Anadolu Medeniyetlerini simgeleyen Hitit Güneşli yerleşik amblemini değiştirip alelacele dini çağrışımlar yapan bir amblemi Ankaralılara dayattığını kaydetti. Eryılmaz şunları dedi:

"Anadolu’ya, medeniyete ve güneşe bile karşı olduğunu gizlemeyen Gökçek mi Ankara’yı heykellerle donatacak? Bunu Kültür Bakanı bilmiyor mu? Kızılay’ın bütün kavşaklarını yayalara kapatan, kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm haline getiren, kente sadece paranın gözlüğünden bakan bir zihniyete sahip yerel yönetimden şehri meydanlarla ferahlatmasını beklemek ne kadar doğrudur?"

Kentlerin daha yaşanabilir hale dönüşmesinde halkın da sorumlulukları olduğunu ifade eden Eryılmaz, "Çankaya’da bugün Yüksel, Sakarya, Olgunlar, Kavaklıdere Caddesi’nde var olan mevcut heykellerin tümü Çankaya Belediye’nin yaptırdığı ve yerleştirdiği heykellerdir. Bu heykelleri çoğaltmak görevi temelde bize aittir ancak korumak görevi topluma ait olmalıdır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!