Eryaman’da büyük hesaplaşma

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da büyük hesaplaşma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2021 01:08

Sarı-lacivertliler, rakibini kendi evinde ilk kez ağırladığı 2007-2008 sezonunda yendikten sonra, iç sahada bileğini hiç bükemedi. Bugün saat 16.00’da başlayacak zorlu mücadeleyi, hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 18. haftasında bugün sahasında son şampiyon Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.
Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Ligde iki maçlık galibiyet serisi hafta içi Gaziantep FK karşısında aldığı 2-0’lık yenilgiyle sona eren sarı-lacivertliler, 15 puana sahip.
Medipol Başakşehir ise 6 maçlık galibiyet hasretini son hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 1-0 yenerek sonlandırdı. Turuncu-lacivertlilerin, 19 puanı bulunuyor. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, daha önce Ankaragücü’nün 5 maçını yönetirken, sarı-lacivertliler hiç galibiyet alamadı.

Eryaman’da büyük hesaplaşma


UZUN SÜRELİ BİR HASRET VAR

MKE Ankaragücü, rakibini yaklaşık 10 yıldır mağlup edemiyor. O zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 24 Nisan 2011’de deplasmanda 4-1 yenen başkent temsilcisi, daha sonraki 8 resmi maçı da kazanamadı. Bu karşılaşmalarda 7 yenilgi, 1 beraberlik yaşayan MKE Ankaragücü, rakibi karşısında son 6 lig maçında ise puan alamadı.
İki ekip; tarihinde daha önce 2’si kupa, 14’ü Süper Lig olmak üzere 16 defa karşılaştı. Bu karşılaşmaların 7’sini Medipol Başakşehir, 4’ünü MKE Ankaragücü kazanırken, taraflar 5 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı.
Ankara’da oynanan 8 maçta ise sarı-lacivertliler tek galibiyet elde etti. MKE Ankaragücü bu galibiyeti rekabetin ilk maçı olan 21 Eylül 2007’de 1-0’lık skorla aldı. Ankara’da daha sonraki 7 randevuda konuk ekip 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler, Medipol Başakşehir’i İstanbul’a puansız göndererek rakibi karşısında iç sahadaki 13 yılı geçen galibiyet hasretini de sonlandırmaya çalışacak.

İÇERDE GOL ATINCA KAZANIYOR

Süper Lig tarihinde Başakşehir’i konuk ettiği ilk maçı kazanan Ankaragücü (Eylül 2007), daha sonraki altı karşılaşmada galibiyet alamadı.
Başakşehir’in 2011-2012 sezonundan bu yana Süper Lig’de puan vermediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Ankaragücü (6 galibiyet)
Evinde oynadığı son 4 Süper Lig maçının üçünü kazanan Ankaragücü (1 yenilgi) bu galibiyetlerde toplam 9 gol attı ve fileleri havalandıramadığı tek karşılaşmayı kaybetti.
Deplasmanda 4 maçtır galip gelemeyen Başakşehir (1 beraberlik - 3 yenilgi) Süper Lig sezonunda daha uzun bir hasreti en son Kasım 2016-Şubat 2017 arasında yaşadı. (5 maç)
İstanbul takımlarını konuk ettiği son 9 Süper Lig maçının sadece ikisini kaybeden Ankaragücü (3 galibiyet - 4 beraberlik) bu yenilgilerin birini son karşılaşmada Beşiktaş’tan aldı.

VİSCA’NIN ÇIKIŞLARINA DİKKAT

Başakşehir, Ankara takımlarına rakip olduğu son 10 Süper Lig maçının 9’unu (1 beraberlik) ve son 8 karşılaşmanın tamamını kazandı. 2016/17 sezonundan bu yana başkent temsilcilerini Süper Lig’de Başakşehir’den (11) daha fazla mağlup eden tek takım Beşiktaş (12)
Ankaragücü formasıyla çıktığı son 3 Süper Lig maçında 2 gol atan Daniel Lukasik, daha önceki 22 karşılaşmada rakip fileleri havalandıramamıştı.
Başakşehir forması giyen Edin Visca, Ankaragücü’ne rakip olduğu son 4 Süper Lig maçında önemli katkı sağladı (2 gol - 2 asist)
Başakşehir santrforu Enzo Crivelli’nin Süper Lig kariyerinde iki gol attığı iki maçtan biri Ankaragücü’ne karşıydı (Kasım 2019)
Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig kariyerinde Ankaragücü’ne rakip olduğu 4 maçı da kaybetmedi (2 galibiyet - 2 beraberlik) ve son iki karşılaşmadan galip ayrıldı (2019-2020 sezonu)

Kadrolar:

Ankaragücü:

Haberin Devamı

FREDRİCH
KİTSİOU
ATAKAN
SARLİJA
PİNTO
SABA
LUKASİK
VOCA
ENDRİ
PAİNTSİL
BÖRVEN

Teknik Sorumlu: Mustafa Dalcı

M.Başakşehir:

Haberin Devamı

VOLKAN
RAFAEL
EPEREUANU
RODRİGUES
HASAN ALİ
VİSCA
MAHMUT
BERKAY
İRFAN
CHADLİ
CRİVELLİ

Stat: Eryaman
Saat: 16.00
Hakem: Tugay Kaan Numanoğlu
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!