Eryaman Stadı’nda umudunun peşinde

Güncelleme Tarihi:

Eryaman Stadı’nda umudunun peşinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2020 01:12

29 puanla ligin dibinde yer alan sarı-lacivertliler, Fraport TAV Antalyaspor karşısında mutlak galibiyet hedefliyor. Bugün saat 21.00’de başlayacak önemli mücadeleyi, FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 33. haftasında bugün sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile sezonun en kritik maçlarından birini oynayacak.
Eryaman Stadyumunda saat 21.00’de başlayacak karşılaşmayı, FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Ligin 32. haftasında iç sahada Galatasaray’ı 1-0 yenerek ligde kalma umudunu koruyan başkent ekibi, ligde 29 puanla 18. sırada yer alıyor.
Başkent temsilcisinin kümede kalma mücadelesi verdiği rakipleri Hes Kablo Kayserispor 32 puanla 17’nci, Çaykur Rizespor 32 puanla 16’ncı, BtcTurk Yeni Malatyaspor 32 puanla 15’inci, İttifak Holding Konyaspor 33 puanla 14’üncü ve Yukatel Denizlispor 35 puanla 13’üncü sırada yer alıyor.
Sarı-lacivertli takımın 13. sıradaki rakibiyle arasında 6 puan farkı bulunuyor, kalan iki karşılaşmayı kazanarak bu farkı kapatmayı hedefleyen Ankara temsilcisi, rakiplerinin de çıkacağı maçlarda kaybetmesini bekliyor.
MKE Ankaragücü, Fraport TAV Antalyaspor maçından galip gelerek kümede kalma umutlarını ligin son haftasındaki Yukatel Denizlispor maçına taşımak istiyor.

DEVER ORGİLL KART CEZALISI

Sarı-lacivertli takımda sakat futbolcu bulunmazken, Galatasaray maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Dever Orgill, Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Başkent ekibinin yönetimi, hafta içinde, en önemli kozlarından biri olan Gerson Rodrigues’in kontratını, takım disiplinine uymadığı için takım arkadaşlarının da ortak kararı sonrasında feshetti. Bu iki gelişmenin ardından, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, forvet hattında farklı arayışlara gitmek zorunda kaldı. İlhan Parlak ve Michalak’ın bu bölgede oynaması bekleniyor.
Bu maç öncesinde; Pazdan ile Kitsiou, sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, sarı kart görmeleri halinde, ligin son haftasındaki Yukatel Denizlispor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

BU İSTATİSTİĞİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDALAR

Antalyaspor ile oynadığı son iki Süper Lig maçında 4 puan toplayan Ankaragücü (1 galibiyet - 1 beraberlik) daha önceki 9 karşılaşmadan sadece 2 puan çıkarabilmişti (2 beraberlik - 7 yenilgi)
Ankaragücü deplasmanına konuk olduğu son 3 Süper Lig maçını kazanan Antalyaspor, rakibi önünde yakaladığı en uzun seriyi devam ettirmek için sahaya çıkıyor.
Son 2 Süper Lig maçında Antalyaspor filelerine 6 gol gönderen Ankaragücü, daha önceki 9 karşılaşmanın toplamında aynı sayıda gol sevinci yaşayabilmişti.
Ankaragücü ile oynadığı son 11 Süper Lig maçında da gol bulmayı başaran Antalyaspor, en son Mayıs 2007’deki karşılaşmada fileleri havalandıramadı.
Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Galatasaray’ı yenen Ankaragücü, bu sezon iç sahada üst üste iki galibiyet alamadı.

PENALTI VURUŞUNDAN DÖRT GOL KAZANDI

Deplasmanda oynadığı son 7i Süper Lig maçını kaybetmeyen Antalyaspor, lig tarihindeki en uzun serisini yaşıyor.
Süper Lig’de attığı son 6 golün 4’ünü penaltıdan kaydeden Ankaragücü, bu sezon daha önceki 24 golünün sadece üçünü beyaz noktadan bulabilmişti.
Ankaragücü forması giyen Stelios Kitsiou, Süper Lig kariyerinde hem gol atıp hem de asist yaptığı tek maçı bu sezonun ilk yarısında Antalyaspor’a karşı oynadı.
Son Süper Lig maçında Galatasaray’ı 1-0 mağlup eden Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Nisan 2016’dan bu yana aynı sezonda üst üste iki galibiyet alamıyor.

Kadrolar:

Haberin Devamı

Ankaragücü:

Haberin Devamı

Ricardo
Kitsiou
Pazdan
Kulusiç
Pinto
Saba
Lukasik
Faty
Michalak
Scarione
İlhan

Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez

Boffin
Nazım
Veysel
Bünyamin
Kudrıashov
Eren
Ufuk
Yekta
Doğukan
Amılton
Jahovıc

Teknik Direktör: Tamer Tuna

Stat: Eryaman
Hakem: Cüneyt Çakır
Saat: 21.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!