Eryaman deplasmanı

Güncelleme Tarihi:

Eryaman deplasmanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2020 15:18

Kırmızı-siyahlıların 14 Haziran’da kazandığı Konyaspor, sarı-lacivertlilerin 12 Temmuz’da galip geldiği Galatasaray karşılaşmaları dışında, yeni futbol mevsiminde 3 puanı bir arada gördükleri maç olmadı.

Haberin Devamı

Süper Ligde 8. hafta geçilirken, yeni sezon başlangıçları beklentilerin uzağında kalan Başkent ekipleri Ankaragücü ve Gençlerbirliği için iç saha maçlarını oynadıkları Eryaman Stadı, deplasman gibi oldu. İki takım, Eryaman’da çıktıkları 7’şer maçta sadece birer kez kazanabildi.
Geçen sezonu 32 puanla son sırada kapatan ve yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala transfer yasağını kaldırılıp baştan aşağı yenilenmiş kadrosu ile lige başlayan Ankaragücü, henüz kendi sahasında galibiyet alamadı. Sezona yeni Teknik Direktörü Fuat Çapa ile giriş yapan sarı-lacivertliler, şu ana kadar Süper Ligde 6 maç oynarken, Eryaman Stadı’nda 3 maça çıktı. Ankaragücü bu karşılaşmalarda; BŞB Erzurumspor ve Kayserispor’a yenilirken, Fatih Karagümrük karşısında beraberliği son dakika golü ile kurtardı. Başkent ekibinin Atakaş Hatayspor ile oynaması gereken müsabaka ise rakip takımdaki covid vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
Ankaragücü, bu süreçte bir kez de Ziraat Türkiye Kupası maçını, Eryaman Stadı’nda oynadı. Sarı-lacivertliler, 3. tur müsabakasında 2. Lig ekibi Kocaelispor’a 2-1 yenilerek elendi.
Ankaragücü, Eryaman Stadı’ndaki son galibiyetini, geçin sezonun 32. haftasında, 12 Temmuz günü onadığı maçta, Galatasaray’a karşı 1-0’lık skorla elde etti. Sarı-lacivertliler, bir sonraki maçta ise Antalyaspor’a 1-0 yenildi.

ŞİMŞEKLER AYDIR SEVİNEMEDİ

Sezona başladığı teknik direktörü Mert Nobre ile yollarını ayıran Gençlerbirliği de benzer bir tablo çizdi. Bu sezon 7 maç oynayan ve bunlardan üçüne Eryaman Stadı’nda çıkan kırmızı-siyahlılar, tek galibiyetini deplasmandaki mücadelede Beşiktaş’a karşı elde ederken, kendi evinde henüz kazanamadı. Şimşekler, Eryaman Stadı’nda bu sezon oynadığı müsabakalarda; Konyaspor ve Gaziantep FK ile berabere kaldı. Yukatel Denizlispor’a ise kaybetti.
Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’ndaki son galibiyetini, geride kalan sezonun 27. haftasında, 14 Haziran’da oynanan Konyaspor maçındaki 2-1’lik skorla aldı. Kırmızı-siyahlılar, daha sonra bu statta oynadığı maçlarda; Kasımpaşa ve Beşiktaş’a kaybederken, Fenerbahçe ile berabere kaldı.
Başkent temsilcisi, milli maçlar nedeni ile lige verilen aranın ardından ilk müsabakasını Eryaman Stadı’nda Fenerbahçe’ye karşı oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!