Erken rezervasyon herkese yaradı

Güncelleme Tarihi:

Erken rezervasyon herkese yaradı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 00:00

İç turizmi canlandırmak ve Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin daha uygun koşullarla seyahat imkanı sağlamak amacıyla başlayan “Erken Rezervasyon” kampanyası turizmcilerin yüzünü güldürdü.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED’in önderliğinde başlatılan kampanyanın hedeflenen düzeyde gerçekleşirken, Antalya’da yoğunlaşan rezervasyonlar bu yıl tüm bölgelere yayıldı. Turizmciler Türk tüketicisi tarafından benimsenen kampanyanın daha erken dönemlerde başlaması gerektiği yönünde görüş bildiriyor.

Etstur Yurt İçi Turlar Müdürü Suat Özbek, 2011 yaz sezonu için yüzde 15-20 arası artış öngördüklerini belirterek, Türkiye’de süregelen istikrar ve ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğunda, Türk misafirin yıldan yıla gelişen tatil kültürüyle bu artışa ulaşabileceklerini söyledi.

Erken rezervasyon kampanyalarının Türkiye’de ilk olarak 2003 yılı yaz sezonu için yapıldığını hatırlatan Özbek, “O dönemlerde toplam sezonun yüzde 5-7’si gibi satışlar gerçekleştirirken, geçen yıl bu oran yüzde 35’lere çıktı. Bir başka deyişle Türk misafirlerimiz, Avrupalı zihniyetiyle seyahatlerini erken planlayarak uygun ödeme koşulları ve avantajlı fiyatlardan yararlanmayı öğreniyor” değerlendirmesini yaptı.

Son dakikaya bırakmayın

ODEON Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu da erken rezervasyonun son dönemiyle ilgili tatilcilere tavsiyelerde bulundu. Hayal edilen tatil için bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğine değinen Aksu, “Özellikle güneydeki tesislerde Haziran-Temmuz aylarında oda bulmak çok zor olacak, son dakikada bulunan odaların fiyatları da çok yüksek olacak. Erken rezervasyon ile hem sezonda yer bulma sorununu ortadan kaldırmış olursunuz hem de fiyat artışlarından korunursunuz” diye konuştu.

Rezervasyonun son güne bırakılmamasını öneren Aksu, bu sayede daha sağlıklı karar verilerek istenilen yere gitmenin mümkün olacağını söyledi.

Türk tüketici de alıştı

Tur Operatörleri Birliği Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu ise Türk tüketicisinin erken rezervasyon kampanyasına alıştığını belirterek, bundan 5 yıl öncesine kadar tatilcinin son haftada plan yaptığını dile getirdi. Kampanyanın bu yıl da Ocak ayında başladığını anımsatan Polatoğlu, “Hedef Avrupa’da olduğu gibi Ekim, Kasım aylarında yaz tatilini planlamak ve erken rezervasyonu bu aylara çekmek” dedi.

Seçim Aydın: Turizm 12 ay

TÜROFED Başkan Yardımcısı Seçim Aydın erken rezervasyon kampanyasında tatilcilerin, otelcilerin ve acentelerin memnun olduğunu belirtti. Kampanyaya her geçen yıl ilginin arttığını kaydeden Aydın, “Türkiye’de turizm 12 ay devam ediyor, bu nedenle erken rezervasyonun yaz tatilleri kadar kış turizmi ve kaplıca turizmini de kapsayacak şekilde genişletilmesinin ilgi çekeceğini düşünüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!