Erken kalkan indirimli gider

Güncelleme Tarihi:

Erken kalkan indirimli gider
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2022 01:33

ABB, toplu taşımada pik saat indirimi uygulamasının ilk örneği için harekete geçti. ABB Başkanı Mansur Yavaş sabah 06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesini UKOME toplantısında gündeme getireceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) özellikle sabah pik saatlerde yaşanan trafiği rahatlatmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye, ilk kez Hürriyet Ankara’nın duyurduğu toplu taşımada pik saat indirimi uygulamasının ilk örneği için harekete geçti. İlk örnek uygulamayı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, şu açıklamayı yaptı:

6.00-6.45 ARASI 2 TL İNDİRİMLİ

“Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesini UKOME toplantısında gündeme getireceğiz. Kabul edilmesi ve sistemin uyumlu hale getirilmesiyle uygulamaya hemen başlayacağız. Su, ulaşım, Halk Ekmek gibi hizmetlerimizi kâr elde etmeksizin, maliyetine ya da maliyetinin altında bir fiyatla sunmaya devam edeceğiz.”

TEKLİFİ EGO UKOME’YE SUNACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, 15 Mart tarihinden itibaren başkentte toplu taşımada tam bilet ücretinin 4.5 TL’den 6.5 TL’ye yükseltilmesini kararlaştırmıştı. Toplu taşımada pik saat indirimi uygulaması teklifi de EGO Genel Müdürlüğü tarafından UKOME toplantısı gündemine taşınacak. Alınacak indirim kararı doğrultusunda 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşımayı kullanan vatandaşlara, 2 TL’lik indirimle toplu ulaşım ücreti 4.5 TL olarak uygulanacak.

ALGI DEĞİL GERÇEK İNDİRİM İSTİYORUZ

Haberin Devamı

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da ABB Başkanı Mansur Yavaş’a “Otobüs ücretlerini 4.5 TL’ye geri çekin” çağrısı yaptı. Özcan, Yavaş’ın paylaşımını Twitter’da alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: “Sayın Mansur Yavaş, göstermelik adımları bırakın. Gerçekten Ankara halkını düşünüyorsanız, otobüslere ve diğer ulaşım esnafına veto ettiğiniz desteği getirin Meclis’e. Otobüs ücretlerini 4.5 TL’ye geri çekin. Algı değil gerçek indirim istiyoruz.”

İLK KEZ HÜRRİYET ANKARA DUYURDU

ABB’nin toplu taşımada pik saat indirimi uygulamasına geçiş hazırlığını ilk kez Hürriyet Ankara duyurmuştu.

Haberin Devamı

3 NİSAN 2022

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!