Engelliye balıkla rehabilite

Güncelleme Tarihi:

Engelliye balıkla rehabilite
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

Engelliler, Keçiören Deniz Dünyası’nda balıklara dokunarak rehabilite ediliyor.

Haberin Devamı

KEÇİÖREN Belediyesi Engelli Danışma Merkezi’ne kayıtlı engelliler için Keçiören’deki Deniz Dünyası’na belli aralıklarla geziler düzenleniyor.
Arkadaşlarıyla birlikte Deniz Dünyası’nda keyifli vakit geçiren engelliler dünyanın farklı bölgelerinden getirilen balıkları da tanıma imkanı buluyor. Uzman rehber eşliğinde akvaryumları gezen engellilere balıkların türleri ve hangi ortamlarda yaşadıkları hakkında bilgi veriliyor. Balıkların doğal yaşamları hakkında bilgi sahibi olan engelliler balıkların ve deniz canlılarının korunması ve beslenmesi gibi konularda daha duyarlı hale geliyor.

Psikososyal destek

Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi’ne kayıtlı engelliler, gezilerle Deniz Dünyası’ndaki balıkları elleriyle besleyebiliyor. Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası’ndaki açık havuzda balıklara dokunan engellilerin bu yolla rehabilite olmaları sağlanıyor. Havuzda, sadece engellilerin yem atıp balıklara dokunabilmelerine müsaade ediliyor. Alışılmış balık türlerinin bulunduğu havuz ile engellilere psikososyal destek veriliyor.
Sürekli gezilerin olmasından dolayı memnun olduklarını belirten engelli Ferdi Ocak, “Deniz Dünyası’na gelerek buraları gezmek biz engelliler için moral motivasyon açısından çok iyi oluyor. Burada balıkları görerek deşarj oluyoruz. Gruplar halinde sürekli geziler olması sosyal ve psikolojik açıdan çok iyi oluyor. Ben üçüncü kez geldim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ve imkan sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!