Engellerini müzik yaparak asıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Engellerini müzik yaparak asıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 00:00

Engellilerden oluşan müzik grubu ‘Tepetaklak’ performanslarıyla profesyonel müzisyenleri aratmıyorlar. Müzik grubunun kurucusu Hatiboğlu “Amacım, bu çocukların gerçekten bir şey yapabileceğini herkese göstermek” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKENT’te birkaç engellinin  bir araya gelmesiyle oluşan “Tepetaklak” müzik grubu performanslarıyla  profesyonel müzisyenlere taş çıkartıyor. Kübra Büyükbalta, Murat Sarı, Ahizar Özbek ve Utku Şener, Çankaya Cinnah  Caddesi’ndeki küçük bir müzik stüdyosunda müziğin gücünü kullanarak engellerini  aşan 4 genç. Girişinde, “Dikkat! Şiddet, Karamsarlık, Başarısızlık, Saygısızlık,  Stres Giremez” yazılı bu stüdyoda çalışan 4 arkadaş, 2,5 yıldır  birlikte sürdürdükleri müzik serüveni içinde başardıklarıyla pekçok engelliye  örnek oluyor. Grubun kurucusu ve öğrencilerin eğitmeni Bülent Hatiboğlu, müziğin engelli gençlerin hem sosyalleşmeleri hem de  sıkıntılarının çözümünde yararı olduğunu söyledi. 

Sanat ve Sevgi Toplumu Derneği

Engellİlerİn çalışmalarını daha rahat bir ortamda sürdürmeleri amacıyla  geçen yıl “Sanat ve Sevgi Toplumu Derneği” adında bir dernek kurduklarını söyleyen Hatiboğlu, “Derneğimiz çalışır durumda. Sorunları giderildi. Öğrencilerimiz çalışmaya başladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!