Engel tanımayan jokey atlı destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımayan jokey atlı destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2024 14:17

Yarış atından düşerek ağır yaralanan ve kafa travmasına bağlı olarak görme yetisini kaybeden jokey Tolga Dokuyucu, şimdilerde Para At Terbiyesi Şampiyonası’na hazırlanıyor. Bu yolda tek arzusunun destek olduğunu vurgulayan Dokuyucu, “En büyük eksikliklerimden biri kendime ait bir atın olmaması. Tek dileğim ileride atımla dört nala ilerlemek” diyor.

Haberin Devamı

Küçük yaşlarda başladığı binicilik sporuyla uğraşırken, 2018’de attan düşerek görme yetisini kaybeden Tolga Dokuyucu, ata olan tutkusunu hiç bırakmadı. Şimdilerde 5-6-7 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Para At Terbiyesi Şampiyonası’na hazırlanan Dokuyucu, yarışmayı kazanması halinde hedefinin 2028 Para-Dresaj Olimpiyatları’na katılmak olduğunu söylüyor. Yetkililere destek çağrısında da bulunan Dokuyucu, bu yolda karşılaştığı zorlukları ve azminin maratonunu ise şöyle anlattı:

Engel tanımayan jokey atlı destek bekliyor

ATLARA OLAN TUTKUMU BIRAKAMADIM

“Atlara olan tutkum kendimi bildim bileli hep vardı. 2018’de, hipodromda ata binerken maalesef bir kaza geçirdim ve at benim üzerime doğru düştü. Başıma darbe aldığım için görme yetimi kaybettim. Fakat sonrasında yine atlara olan tutkumu bırakmadım, bırakamadım. Üstelik, sağ bacağımda da platinler var olmasına rağmen bu sporu sürdürdüm. Azimle, ısrarla çalışmalarıma devam ettim. Şimdilerde 5-6-7 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da Para At Terbiyesi Şampiyonası gerçekleştirilecek. Ona katılacağım için oldukça heyecanlıyım."

Haberin Devamı

GÖRMEDEN YOL ALMAK FARKLI DUYGU

Az bir süre kaldı, haftanın dört günü yaklaşık 1.5 saat idman yapıyorum. Bu anlamda antrenörüm Murat Erdoğan’ın çok büyük desteğini gördüm. İstanbul’da gerçekleştirilecek olan yarışma ulusal anlamda ilk yarışmam. Sahaya ilk çıkışım, ilk heyecanım olacak. Görmeden dört nala ilerlemek, yol almak farklı bir duygu. Geçtiğimiz günlerde engelli olarak ilk defa engel atladım bu duygu benim için inanılmaz bir histi. Azmim ve başarımla daha da iyi yerlere gelip görme engelli bir sporcu olarak ülkemi temsil etmek istiyorum. İstanbul’daki yarışmayı kazanmam halinde artık, 2028 Para-Dresaj Olimpiyatları’na katılarak İstiklal Marşı’mızı okuyup ülkeme şampiyonluk madalyası getirmek istiyorum.

Engel tanımayan jokey atlı destek bekliyor

Haberin Devamı

HAYATTA BİR İLKİ BAŞARACAĞIM

Dokuyucu, hem branşı hem de yarışmayla ilgili "Paralimpik at terbiyesi branşı daha doğrusu para-dresaj dediğimiz branş aslında Türkiye’de ‘at balesi’ olarak geçer. Atın üzerinde çeşitli hareketler yapılıyor. Zor ve emek isteyen bir spor aynı zamanda destek de istiyor. Görme engeli bulunan bir sporcu olarak en çok ihtiyaç duyduğum şey destek. Ben görme engeli yaşıyorum pek çok şeyi başarıyorum ama ne yazık ki insanlar beni görmüyor. İlk yarışım olacak hayatta bir ilki başaracağım. Bu anlamda engeli bulunan bireylere, gençlere örnek olmak istiyorum. Benden sonra gelecek olanlara ise şöyle bir tavsiyem var, güzel bir spor ama destek olunduğu sürece. En büyük eksikliklerimden biri kendime ait bir atın olmaması. Tek dileğim ileride atımla dört nala ilerlemek. Yarışmaya sürekli farklı atlarla hazırlanıyorum dolayısıyla çoğu bazen bana alışkın olmuyor veya agresif olabiliyor. Birbirimize alışmamız süre alıyor. Kendi atım olduğunda düzenli de bir idman sürecim olacak" bilgilerini de verdi.

BAKMADAN GEÇME!