Engel başarının önünde duramadı

Güncelleme Tarihi:

Engel başarının önünde duramadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 18:22

Japonya’da ve Denizli’de yapılan şampiyonalarda çeşitli dereceler kazanan Kemal Yurtbilir Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri engellerine rağmen sınır tanımıyor ve “Engellerimizi, başarının önünde bir engel olarak görmüyoruz” diyor.

Haberin Devamı

 

 

TÜRKİYE’nin en eski işitme engelli okulu olan Kemal Yurtbilir Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri, sporun birçok dalında kazandıkları başarılarla “Biz de varız” diyorlar. Denizli’de düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda çeşitli dereceler kazanan öğrenciler, “Engellerimizi, başarmanın önünde bir engel olarak görmüyoruz. Bizler özel çocuklarız. Hayata küsüp kenara çekilmek yerine, savaşmayı seçtik. Bedensel engellerimize ve hayatta önümüze çıkan engellere rağmen biz başarı yolunu seçtik” dedi.

Masa tenisinde

dünya altıncısı

 

Okulun kazandığı başarıların kendilerini gururlandırdığını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Kemal Kavas, takımların kazandığı dereceler hakkında bilgi verdi. İşitme engelli sporcuları müsabakalara hazırlarken yoğun bir çalışma programı hazırladıklarını ifade eden Kavas, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu yıl Denizli’de düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’ndan birçok başarıyla döndük. Atletizmde ve bayan voleybolunda Türkiye şampiyonu, bayan basketbolunda Türkiye ikincisi ve erkek masa tenisinde Türkiye üçüncüsü olduk. Japonya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda da, işitme engelliler bayan masa tenisinde Türk Milli Takımı sporcusu Yurdagül Yamanel dünya 6.’sı oldu.

Özel çocuklara

örnek olacağız

 

Hepimizi gururlandıran bu başarılar sayesinde, diğer özel çocuklara ve ailelerine de örnek olacağımızı düşünüyoruz. İşitme engelli sporcuları müsabakalara hazırlarken yoğun bir çalışma programı uyguluyoruz. Müsabakalara giden sporcularımız, İşitme Enggellier Milli Takımı’na da seçiliyor. Çalışmalarımızda okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerin büyük katkısı oluyor.”

 

 

Aydoğan’dan

Çanakkale sözü

 

Haberin Devamı

ANKARA İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ı makamında ziyaret eden Kemal Yurtbilir Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri, kazandıkları başarılar hakkında Aydoğan’a bilgi verdi. Başarılı öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını fakat, her başarının kendisini bu kadar gururlandırmadığını ifade eden Aydoğan, öğrencileri tebrik etti. Çanakkale’yi görmek istediklerini söyleyen öğrencilere, Çanakkale gezisi sözü veren Aydoğan, “Sizin isteklerinizi yerine getirmek bizim görevimiz. Okullar kapanmadan kafileler halinde Çanakkale’ye gezi düzenleyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!