Selin ÇALIŞKAN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2010 21:14
GÜNE başlarken kahvaltı vazgeçilmezim diyenler için beş temel kahvaltı çeşidi bulunuyor.
Avrupa kıtasından yavaş yavaş diğer kıtalara da yayılmaya başlayan Kontinental kahvaltı, çay ya da kahvenin yanında tereyağı, reçel veya bal ve farklı ekmek çeşitlerinden oluşan klasik kahvaltıdan vazgeçemeyenler için. Klasik Kontinental kahvaltının aksine “Kahvaltımda yumurta da olsun” istiyorsanız Viyana Usulü Kahvaltıyı tercih edebilirsiniz.İngiliz Kahvaltısında ise güne İngilizlerin vazgeçilmezi Sütlü Çay ile başlayabilirsiniz. Yanında meyve veya sebze suyu, ekmek çeşitleri veya tost, yulaf ezmesi, sosis, tereyağ ve reçel İngiliz Kahvaltısı’nın diğer olmazsa olmazları. Amerikan Kahvaltı diğer kahvaltılara göre daha renkli ve doyurucu. Çay veya kahvenin yanında meyve ve sebze suyu, tereyağı, marmelat veya bal, ekmek çeşitlerinin yanısıra tarçınlı limonlu portakallı tostlar, pancake, jambonlu sosisli veya bacon yumurta yer alıyor.Eğer kahvaltı peynir ve zeytinsiz olmaz diyorsanız Türk usulü kahvaltıdan vazgeçmeyin. Türk usulü Kahvaltı size çaydan reçele, baldan, tereyağına, beyaz peynirden, siyah zeytine, domates ve salatalıktan kızarmış ekmeğe kadar zengin bir ziyafet sunuyor.
Nüvepark’ta doğayla içiçe kahvaltıYEMYEŞİL bir bahçede maymundan papağana, iguanadan tavus kuşuna kadar birçok hayvanı bir arada bulunduran Nüvepark Restoran şehrin gürültüsünden bunalan konuklarını bekliyor.Çocuklar için özel hazırlanmış oyun parkının da bulunduğu Nüveapark’ta, hafta sonları hazırlanan brunchlar da konuklarına eğlenceli bir gün vaat ediyor. Birbirinden leziz ızgara, yöresel yemekler, balık, mantı ve gözleme çeşitleri de bulunan Nüvepark’ta kır düğünü, nişan, düğün, sünnet ve özel toplantılar içinde uygun olan 3 bin 500 metrekarelik doğal bahçesi bulunuyor.Nüvepark Restoran’ın sahibi Yaşar Kaplan, mekanın hayvanlarıyla ve doğal bahçesiyle Ankaralıların en çok uğradığı yerlerden biri olduğunu belirterek, Nüvepark’ın 2009 RADEV Ödülüne layık görüldüğünü söyledi.
Divan ankara’da doğal kahvaltıDİVAN Otelleri’nin hizmet anlayışını üç yıl önce Başkente taşıyan Divan ankara, iş dünyasına uygun konumu ve yapısıyla ankara’nın en çok tercih edilen otellerinden biri haline geldi. Misafirlerine sunduğu kişiye özel hizmetleriyle ön plana çıkan Divan Otel, Kavaklıdere’de ziyaretçilerin ilk tercihlerinden biri oldu.Kısa zamanda ankara’nın gözde mekanları haline gelen Brasserie ve Niki Restoran Bar’daki yeme içme hizmetleriyle de konuklarına çok özel mönüler sunan Divan ankara, her sabah 07.00 ? 10.00 saatleri arasında, kahvaltı büfesinde sunduğu doğal ve yöresel seçenekleri de misafirlerinin beğenisine sunuyor.Chef Ali Açıkgül tarafından özenle hazırlanan kahvaltı büfesi, misafirlerine güne sağlıklı ve zinde başlamaları için maydonoz suyu, tere ve brokoli filizleri gibi karışımlar sunarak ankara’da farklılığıyla ön plana çıkan Divan ankara’da Chef Ali, konuklarından aldıkları olumlu yorumların kendisinin ve ekibinin yaratıcılıklarını arttırdığının ve yakında seçeneklerin artacağı bilgisini verdi.
Temiz havada pazar sabahıYAKLAŞIK iki yıldır İncek’te konuklarına temiz hava eşliğinde birbirinden leziz
balık ve et tatları sunan Galip Bey Konağı Et Balık Restoranı, ön ve arka bahçelerinin yanında otuzar kişilik iki kapalı alanıyla hizmet veriyor.Zengin ve değişen menüsü ile sürekli yeni tatlar yaratan Galip Bey Konağı doğal ürünleriyle de Başkentlilere hizmet veriyor. Brunch ile ön plana çıkan Galip Bey Konağı İncek ve yakın köylerden temin edilen yöresel ürünlerle hazırlanan ev reçeli, şerbet, tereyağ, peynir süt, bal ve yumurtanın yanında kendi bahçesinde yetiştirilen sebze ve yeşillikleri de konuklarına sunuyor.Brunchı 15 masa ile sınırlı olan Galip Bey Konağı, hafta sonları 11.00-14.00 saatleri arasında Ankaralı konuklarını bekliyor.
Yonca’da çeşitten çok kalite konseptiİNCEK’te 10 yıllık tecrübesiyle öne çıkan Yonca, yemyeşil bahçesi ve temiz havasıyla en çok tercih edilen brunch mekanlardan biri haline geldi.Her cumartesi ve pazar günü 10.00?13.30 saatleri arasında brunch veren Yonca, çeşitten çok kaliteye önem veren yapısıyla dikkat çekiyor. Klasik brunch tatlarına ek olarak ürünleri arasında mangalı da ekleyen Yonca’nın sadece Ankaralı değil, şehir dışından günü birlik gelen müşterileri de bulunuyor. Yaklaşık 2 dönümlük arazi üzerine kurulan Yonca, 400 kişilik kapasitesi ile düğünlere de ev sahipliği yapıyor.
Başkent’in 22 yıllık damak tadıEMEK 8. Cadde’de 22 yıl önce hizmete geçen Şanlı Edessa, lezzetli kebapları ve yenilenen konseptiyle ankara’nın gözde restoranlarından biri olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kuğulupark şubesini de açan Şanlı Edessa Klasik kebap restoranı konseptinden uzaklaşarak Türk ve Osmanlı mutfağı senteziyle farklı tatlar sunuyor. Zengin menüsü, hijyen ve konfor unsurlarıyla Başkentlilere farklı bir ortam sunan Şanlı Edessa Kuğulu Park şubesiyle şehrin ortasında tüm gürültü ve kargaşadan uzak olan bir doğallık eşliğinde
yemek zevki yaşatırken, Emek şubesiyle de özenle düşünülmüş mimari detayları ile misafirlerinin gözüne hitap ediyor.