En büyük tehdit sigara ve kibrit

Güncelleme Tarihi:

En büyük tehdit sigara ve kibrit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 14:36

Ankara İtfaiyesi, geçtiğimiz ay bin 204 yangına müdahale etti. Bunların 785’i kuru ot, çalı, ekin, anız, çöplük ve ağaçlık yangını oldu. 611 yangın ise dikkatsizlik sonucu atılan sönmemiş sigara ve kibritten çıktı.

Haberin Devamı

Söndürülmeden atılan sigara ve kibritin, yangınların çıkış nedeni olarak ilk sırada yer aldığını belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, “Dikkatsizlik ve ihmal, her mevsim olduğu gibi yaz yangınlarının da en büyük nedeni” dedi.
Rakamlara göre yangınların yüzde 61’inin kuru ot, ekin, anız, çöplük ve ağaçlık alanlarda yaşandığına dikkat çeken Sipahi, vatandaşları ot ve anız yangınlarına karşı da uyardı. Kış aylarında günde ortalama 10 olan yangın vakası sayısının, yaz aylarında 50’ye çıktığını ifade eden Sipahi, şunları söyledi:
“Anız yangınları, tarlalardaki mikroorganizmaları öldürdüğü ve toprağın doğal yapısını bozduğu için tarlalarda verimi düşürüyor. Yol kenarlarındaki tarlalarda anız yakılması ise trafik kazalarına neden oluyor.”
Sipahi, Ankaralılardan piknik yaptıkları çevreye sahip çıkmalarını ve çocuklarını yangın tehlikesine karşı bilgilendirmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!