En büyük sorun elektrik kesintisi

Güncelleme Tarihi:

En büyük sorun elektrik kesintisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 09:53

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu hafta Etimesgut’un Piyade Mahallesi’ndeydik.

Haberin Devamı

Etimesgut’un Piyade Mahallesi muhtarı Yakup Dinç, mahallelerinde çok sık elektrik kesintisi yaşandığını belirterek, “Çoğu yerde elektrik telleri ağaçların arasından geçtiği için en ufak bir rüzgâr veya sağanakta elektrik telleri birbirine değiyor ve saatlerce kesinti meydana geliyor” diyor. Piyade Mahallesi’nin öncelikli sorunlarını Mahallenin Nabzı’na anlatan muhtar Dinç, şunları söyledi.

En büyük sorun elektrik kesintisi



ELEKTRİK TELLERİ BİRBİRİNE DEĞİYOR

“Piyade Mahallesi, 49 bin 800 nüfusuyla Etimesgut’un ikinci büyük mahallesi. Gün geçtikçe gelişen bir mahalleyiz fakat hâlâ çözüme kavuşmayı bekleyen sıkıntılarımız var. Örneğin, mahallemizin en büyük sorunlarından biri, elektrik kesintileri. Mahallemizde elektrik kablolarının bir kısmı yer altına alındı fakat bir kısmı beklemede. 2013. ve 2022. caddeler gibi çoğu yerde elektrik telleri ağaçların arasından geçtiği için en ufak bir rüzgâr veya sağanakta elektrik telleri birbirine değiyor ve saatlerce kesinti meydana geliyor. Çünkü trafoya zarar veriyor. Sorunu Başkent EDAŞ’a bildirdik, yapılacağı söylendi fakat hâlâ beklemedeyiz. Mahallemde solunum cihazına bağlı olan ya da sağlık sorunları olan vatandaşlarımız da var. Elektrik kesintisi yaşandığı an sıkıntıya düşüyorlar. Yıl 2023, çoğu elektrik hattı yer altında. Biz de bir an evvel elektrik hattının yer altına alınmasını talep ediyoruz. Öte yandan aydınlatma lambaları konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Atilla Eşer, 1544., 1681. ve 2022. caddelerde aydınlatma bir yanıyor bir yanmıyor. Bazen de cadde karanlıkta kalıyor. Buna yönelik olarak çözüm önerileri ve adımlarının ivedilikle atılmasını talep ediyoruz.

Haberin Devamı

En büyük sorun elektrik kesintisi

En büyük sorun elektrik kesintisi

Haberin Devamı

En büyük sorun elektrik kesintisi





GEÇİCİ DEĞİL, KALICI BİR ÇÖZÜM ARIYORUZ

Mahalle olarak bir diğer önemli sorunumuz ise altyapı. Piyade Mahallesi’nde 2018 yılında 2022. Cadde’de meydana gelen su baskını sebebiyle mahalle sakinimizi kaybetmiştik. Sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışma yaparak her yolun başına mazgal koydu. Sular caddeye eskisi gibi inmiyor fakat yollarımız engebeli olduğu için yine su birikintileri oluşuyor. Özellikle İstasyon ve 2022. Cadde’de sorun devam ediyor. Altyapı çalışmaları giderilirken yerin altından su ve doğalgaz geçtiği için yola yeteri kadar dolgu malzemesi çalışılamadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na da durumu ilettim. 2022. Cadde de bile sadece 20 yama var. Yol bütünlüğü bozuldu. Yüksek tonajlı araçlar geçtiği zaman çökme meydana geliyor. Örneğin belediyenin elektrikli araçları o yoldan geçerken çok üzülüyorum çünkü zarar veriyor araca. Bu yolların yapılması hem mahalle sakinlerinin rahat etmesi hem de belediye araçlarının rahatça hareket edebilmesi adına son derece önemlidir. Soruna geçici değil, kalıcı bir çözüm arıyoruz.

Haberin Devamı

En büyük sorun elektrik kesintisi



MAHALLELİNİN KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ VAR

En büyük sorun elektrik kesintisi



Piyade Mahallesi, ilerleyen süreçte kentsel dönüşüm kapsamına alınabilir. Bu anlamda mahalleliden de talep var. Çünkü yeni binalar olduğu kadar 30-35 senelik binalar da bulunuyor. Mahallemde yaklaşık 11 bin 500 konut var fakat neredeyse yarısından fazlasında asansör yok. Sağlık problemi olan mahalle sakinlerimizle 65 yaş üstü bireylerimiz evlerine giderken zorlanıyor.

HAFTADA 2-3 KERE KESİNTİ YAŞANIYOR

Mahallelerinde çok sık elektrik kesintisi yaşandığını dile getiren mahalle sakini Osman Koçaker ise, “Özellikle 2022. Cadde’de elektrikler çok sık kesiliyor, neredeyse haftada iki-üç kez kesinti yaşanıyor. 2023 yılındayız ama ne yazık ki elektrik telleri hâlâ dışarıda. Öte yandan yine 2022. Cadde’de aydınlatma direkleri elektrik olduğunda bile bir yanıp sönüyor, çoğu zaman yanmıyor. Bir an evvel çözüme kavuşmalı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

En büyük sorun elektrik kesintisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!