En büyük hayalim, Ulus Tarihi Kent Projesi

Güncelleme Tarihi:

En büyük hayalim, Ulus Tarihi Kent Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 00:00

Ankara Hürriyet’in bayram sohbetlerine konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini" açıklarken, bilinmeyen yönlerini de anlattı.

ANKARA Hürriyet’in bayram sohbetlerine konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini" açıkladı.

Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşan yerel seçimler öncesinde bir kez daha aday olacağını açıklarken, "Her zaman söylüyorum, Allah izin verirse Genel Başkanım partim, vatandaşım uygun görürse, başladığım projeleri bitirmek için bir dönem daha başkanlık yapmayı istiyorum. En büyük hayalim ise Ulus Tarihi Kent Projesi" dedi.

Gökçek, "Belediye Başkanlığı sonrasında ne yapmayı düşünüyorsunuz" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Ondan sonrası için hedef söylemeye gerek yok, artık yavaş yavaş yaşlanıyoruz, Gençlere bırakmalıyız siyaseti mutlak manada bırakırım demiyorum. Ama bırakmayı artık bundan sonraki seferde düşünebilirim. Gençlerin önünü açmak lazım."

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM

"Gençlerin önünü açmak lazım dediniz. Oğlunuzun Çankaya Belediye Başkanlığı adaylığı gündemde, o konuyla ilgili neler diyecekseniz" sorusu üzerine de Gökçek, şunları söyledi:

"Osman, siyasete bir hayli hevesli ve bu konuda bir hayli başarılı. Kendisi Çankaya Belediye Başkanı adayı olmak istiyor. Ben de kendisini canı gönülden destekliyorum. Ama parti uygun görür mü, vatandaşımız yeterli oyu verir mi onu zaman gösterecek o konuda birşey diyemem."

BU BAYRAM TOP DAĞITIMI YOK

Bayram programına ilişkin ise Gökçek, şunları anlattı:

"Genellikle ben bayramları vatandaşla bayramlaşarak geçiririm. Dolaşırım bol bol hediye dağıtırım. Ancak, bu bayram hediye dağıtımı yapmayacağım. Önümüzdeki bayrama saklıyorum. Bu bayram süresinde Ankara dışına çıkma niyetim var. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın üçüncü günde kızının nikahı var oraya gitmeyi planladım."

EMEKLİLİĞİNDE TERCİHİ GİZLİ

Gökçek, "Siyaseti bıraktıktan sonra nerede yaşamayı düşünüyorsunuz" sorusuna ise biraz kaçamak bir yanıt vererek, "Ankara’da da yaşarım başka bir yerde de yaşayabilirim. Bizim Akçakoca’da da evimiz var. Eşimin memleketi belki kısmen orada kısmen burada yaşarız" dedi.

NEVİN BENDEN ÇOK ÇALIŞIR

Günlük yaşantısıyla da ilgili bilgiler veren Gökçek, sabaha karşı yattığını belirtirken, ortalama dört beş saat uyuduğunu söyledi. "Ankara’ya çok ciddi mesai veriyoruz" diyen Gökçek, eşi Nevin Hanım’dan da bahsederken, şunları söyledi:

"Nevin benden çok çalışıyor. Geceyarıları eve geliyor. Arkadaşlarıyla birlikte hayır işlerine koşuyor. Bu yüzden çok fazla görüşemiyoruz. Ailemin bu yüzden bana sitemi oluyor ve haklılar da ama, Ankara için çalışıyoruz."

Gazeteci olurdum

GÖKÇEK, "Siyasetçi olmasaydınız ne olurdunuz" sorusuna ise ilginç bir yanıt vererek, şöyle konuştu: "Siyasetçi olmasaydım, gazeteci olurdum. Bir televizyonu yönetmek isterdim. Medya maalesef genel anlamıyla söylüyorum objektiflikten uzak. Bunu bir realite olarak kabul etmek lazım. O yüzden bir televizyonu yönetmek isterdim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!