Emniyetten trafik için film yarışması

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten trafik için film yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 00:00

“Trafik Güvenliğine Yönelik Ödüllü Kısa Metrajlı Film Yarışması” düzenlenecek. Eserlerde, aşırı hız, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, alkollü olarak araç kullanımı ve hatalı sollama gibi konular ele alınabilecek.

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdürlüğü, sürücü, yolcu ve yayaların trafik bilgilerinin arttırılması amacıyla “Trafik Güvenliğine Yönelik Ödüllü Kısa Metrajlı Film Yarışması” düzenleyecek. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre yarışma, jürinin yakınları dışında gerçek veya tüzel kişi ve yaş ayrımı gözetilmeksizin bireysel ya da toplu halde herkesin katılımına açık olacak. Yarışmaya gönderilecek eserlerde, aşırı hız, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, alkollü olarak araç kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, kask kullanımı, çocuk oto koltuğu kullanımı ve hatalı sollama gibi konular ele alınabilecek.
Özgün ve net mesaj
Yarışmacılar, eser sınırlaması olmaksızın, yapımı 2009’dan sonra tamamlanmış film veya filmlerle yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya gönderilecek filmlerin, jenerik hariç en fazla 2 dakika olması, 35 milimetre, DV, High Definition ve Betacam ile çekilmiş ya da bu formatlara aktarılmış olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Başvuru nasıl yapılacak

ADAY başvuru dilekçesi ile birlikte 12 Kasım 2010 tarihine kadar posta ile ya da elden Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığına gönderilecek. Bunun yanı sıra eserler, 5 Kasım 2010’a kadar il veya ilçe emniyet müdürlükleri Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri veya Büro Amirliklerine teslim edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!