Emniyet’te uygulamalı ders

Güncelleme Tarihi:

Emniyet’te uygulamalı ders
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 00:00

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrenim gören gazeteci adayları, Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliği’nde basın-polis ilişkileri ile ilgili bilgi aldı.

GAZİ Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri polis-adliye muhabirliği dersini Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nde işledi. Sorumlu müdürlerden basın ile polis arasında yaşananlar ile ilgili bilgi alan öğrenciler, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Raşit Yüksel’in sunumuyla, basında yer alan bazı polis haberlerinden ve genel bilgilerden, muhabirlerin polis ile olan ilişkisini nasıl yürüttüğü hakkında fikir sahibi oldular.

Derse öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erol İlhan ile birlikte gelen öğrenciler, bir süre sonra sorumlu emniyet müdürlerini terleten sorular sordular. Son dönemde yaşanan olaylar sonrasında polis ile basın arasında bilgi paylaşımının derecesini anlatan Basından Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yurdakul, “Bazı durumlarda herhangi bir bilgiyi teyit ettirmek bile muhabir arkadaşlar için çok önemli oluyor. Hazırlanan haberlerin dengeli ve adaletli olması anlamında muhabir arkadaşların isteklerini elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ALANDA ÖĞRENiLMELi

Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erol İlhan, gazeteci adayı öğrencilerin muhabirliği alanda öğrenmesi gerektiğini savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!