EMITT’te Ankara’nın teması: sağlık turizmi ve termalin başkenti

Güncelleme Tarihi:

EMITT’te Ankara’nın teması: sağlık turizmi ve termalin başkenti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 01:00

Ankara, 70 ülkeden 140 bin ziyaretçi beklenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) dev bir stant ile temsil ediliyor. Termal değerlerin ön plana çıkarıldığı stantta turizmcilere Başkent’teki sağlık turizmi olanakları anlatılıyor.

Haberin Devamı

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 29 Ocak’a dek sürecek olan EMITT'te Ankara bu yıl ‘Sağlık turizmi ve termalin başkenti’ teması ile yer alıyor. Ankara Kalkınma Ajansı (AKA) koordinasyonunda hazırlanan stantta Ankara'nın tarihi ve kültürel değerleri yansıtılıyor. Başkent’in somut ve somut olmayan kültürel mirası çerçevesinde şekillenen stantta; 1. Meclis, Augustus Tapınağı, Jülien Sütunu, Ankara Evi, Hacı Bayram Camisi'nin orijinal kopyaları ile Ankapark maketi yer alıyor. Kültürel ve doğal mirasa sahip ilçelere ait görsellerin paylaşıldığı stantta, Ankara'nın sağlık ve termal konseptinde sunduğu hizmetler de katılımcılarla paylaşılıyor. Alanda orijinal görünüme sahip Ankara tarihi sokak lambaları ve aydınlatmaları da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

CANLI PERFORMANSLAR

Büyükşehir’in yanı sıra Altındağ, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan ve Keçiören belediyelerinin açtığı stantlarda da ilçelerin tanıtımı yapılıyor. Stantta ayrıca telkâri işlemeciliği, ipek iğne oyası, çivisiz fıçı yapımı, ipek kozasından ipek çekimi gibi canlı performanslar yapılıyor. Seymen oyunu gösterisi, taş bebek, ipek iğne oyası, yumurta oyma, kök boyalı yöresel kilim, dokuma, bez, şal gibi yöresel ürünler tanıtılarak, çini, tezhip, ebru, hattat, bakırcı ustaları çalışmalarını sergiliyor.

AKA Genel Sekreteri Arif Şayık, “EMITT gibi önemli bir platformda yer almak, Ankara'nın tanıtımına katkı sağlamak son derece önemli. Her yıl EMITT'te Başkent’e yakışır bir stant oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. Stant, tanıtım materyali ve sunumlarla dikkatleri Ankara'ya çekmeyi hedefliyoruz. Burada bizimle yürüyen tüm kurum, kuruluşlarımıza teşekkür ederim. Bu yıl 'Sağlık turizminin ve termalin başkenti Ankara' temasını seçtik. Önümüzdeki yıllarda da belirleyeceğimiz temalar ile Ankara'nın tanıtımına hizmet edeceğiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!