Emeklilik için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Emeklilik için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 01:16

Sıhhiye’de 2007 yılında bir kamyonete gizlenmiş halde duran 300 kilogram patlayıcı maddeyi bularak kenti terör saldırısından kurtaran bomba arama köpeği Rock, emekliliğe hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’nde eğiticileriyle birlikte köpekler de görev yapıyor.
Köpek Eğitim Merkezi'nde aldıkları eğitimlerin ardından bomba arama konusunda eğitilen köpekler, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’ne getiriliyor. Burada da özel eğitimleri devam eden köpekler daha sonra eğiticileriyle görevlere çıkmaya başlıyor. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü’nde, 2007 yılında Sıhhiye katlı otoparkta bir kamyonete gizlenen 300 kilogram patlayıcı maddeyi bularak kenti olası bir terör saldırısından kurtaran bomba arama köpeği Rocky de görev yapıyor. Bombayı tespit eden bir diğer köpek Maske ölürken, yaşlanan Rocky ‘emekliliğe’ hazırlanıyor. 10 yaşına gelen Alman kurdu cinsi köpek, artık görevlere çıkarılmıyor. Bakımları özel olarak yapılan, düzenli veteriner kontrolünde tutulan köpek gün içinde eğiticisiyle de zaman geçiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!