Elmadağ’da piknik keyfi

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ’da piknik keyfi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 00:00

Başkent’te en yakın kayak merkezlerinden Ilgaz’da kar sevinci yaşanırken, Elmadağ’da ise işletmeciler, yeterli kar olmaması nedeniyle vatandaşların özellikle piknik ve mangal keyfi yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı Elmadağ ve Ilgaz kayak merkezlerinde işletmecilerin yüzünü güldürdü.
Ilgaz Dağı zirvesinde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaşırken, Elmadağ’da ise 5 santimetreyi geçemedi. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ndeki tesisler şimdiden yılbaşı hazırlıklarına başladı.

YILBAŞINA HAZIR

Ankara’ya yakınlığı ile bilinen Ilgaz Kayak Merkezi, özellikle hafta sonları büyük rağbet görüyor. Ilgaz Doruk Otel Satış Müdürü Seyhan Özcan, kar yağışının artmasıyla birlikte dağda kayakçılar için zeminin son derece elverişli duruma geldiğini belirterek, kar kalınlığının 70 santime ulaştığını söyledi. Özcan, Ilgaz Dağı’nda doluluk oranının yılbaşında yüzde yüzü bulduğunu belirterek, “Otelimizde yılbaşı için 3 gece 4 gündüz tam pansiyon paket programımız var. Kişi başı 220 TL ücret alıyoruz. Birkaç yatağımız dışında yerimiz kalmadı. Misafirlerimize farklı programlarla güzel bir yılbaşı geçirteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

EN AZ 30 SANTİMETRE

Ankara’ya yakın ve en yüksek ilçesi Elmadağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı ise 5 cm’yi geçmedi. Kayak merkezi yetkilileri, kayak sezonunun açılabilmesi için kar kalınlığının en az 30 santimetreyi bulması gerektiğini söyledi. İşletmeciler, yeterli kar olmamasına rağmen vatandaşların özellikle hafta sonları piknik ve mangal keyfi yapıp, yürüyüş yaptıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!