Elbruz’la dans vakti

Güncelleme Tarihi:

Elbruz’la dans vakti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 01:11

Ankara Çerkes Derneği bünyesindeki Elbruz ile Kazbek Halk Dansları Topluluğu, dev kadro ve yeni koreografilerle Başkentlilerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin birçok yerinde gösteri yapan; Almanya, Fransa, İtalya, Suriye, Ürdün ve İsrail’de de sahne alan Elbruz, 6 Haziran Cumartesi akşamı saat 19.00’da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gösteri sunacak. Geceye, Kazbek Dans Topluluğu, Elbruz Minikler Dans Topluluğu renk katarken, Badin Müzik Grubu da müzikleriyle eşlik edecek.

7’DEN 70’E DEV KADRO

Çerkes halk dansları ve müziklerinden parçalar sunacak olan Elbruz ve Kazbek estetik, çeviklik, hız ve zarafeti danslarıyla bütünleştiriyor. 1966 yılında Ankara’da dans çalışmalarına başlayan Elbruz, Kafkas halklarının özgün kültürünün bir parçası olan dans ve müziği yaşatıp, Kafkas kültürünün folklorik değerlerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı amaç ediniyor. Ulusal ve uluslararası birçok festivalde sahne alan Elbruz, Ankara gösterisinde Kafkasya’dan gelen koreograf Zamir Bijo’nun eğitmenliğinde yeni koreografileri ve 7’den 70’e dev kadro ile Başkentlilere görkemli bir dans gecesi yaşatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!