Ekonomi çöktü kültür ayakta

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi çöktü kültür ayakta
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 00:00

“Milyonluk AVM sosyete pazarı oldu” haberleriyle gündeme gelen Maltepe AVM’yi markalar bir bir terk ederken, çocuklara yönelik tiyatro ve konserler düzenleyen kültür merkezi ayakta kalmayı başardı.

MALTEPE Park AVM’de faaliyet gösteren Çağlar Kültür Merkezi’nin düzenlediği ve büyük ilgi gören Ankara Amatör Çocuk Müzisyenler Festivali kapsamında son konser 27 Mart günü verilecek. En küçüğü altı yaşında olan minik sanatçıların iki ay boyunca sergiledikleri performans büykü alkış aldı. Festivale katılan bini aşkın çocuk arasından seçilen 60 kişilik bir keman orkestrası, 40 kişilik gitar orkestrası, 20 kişilik flüt topluluğu ve 40 piyano solisti haziran ayı içerisinde hem Maltepe Park AVM Çağlar Kültür Merkezi’nde hem de ODTÜ KKM’de performanslarını sahneleyecek.

Nisanda bahar festivali

Önümüzdeki dönemde de birçok etkinliğe imza atacaklarını belirten kültür merkezinin genel sanat yönetmeni Ergün Çağlar, “Konserlerimize katılmak isteyen seyircilerimiz, merkezimize 230 17 30 numaralı telefondan ulaşıp yerlerini ücretsiz olarak ayırtabilirler. 6-8 yaş arası çocuklar, Nisan ayında Bahar Festivali kapsamında sahneye çıkacaklar. Bu minik sanatçılar için çok büyük bir adım. Biz de her zaman sanata ilgisi olan minikleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca Çağlar Kültür Merkezi’nde her pazar günü saat 15.00’te çocuk oyunlarının sahnelendiğini belirten Çağlar, “Bu hafta Keloğlan isimli oyun miniklerle buluşacak. Çağlar Çocuk Tiyatrosu’nun yeni oyunu olan Keloğlan, minikler tarafından yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!