Ekon teknoloji tapınağı olacak

Güncelleme Tarihi:

Ekon teknoloji tapınağı olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 00:00

Ekon Kontrol Sistemleri’nin Genel Müdürü Özcan Kamışlı, bir Türk elektronik ürün markasını, Avrupa pazarlarında da kabullendirmek ve ürün organizasyon yapısıyla Türk insanına esin kaynağı olmak istediklerini söyledi.

BİR Türk elektronik ürün markasını, Avrupa pazarlarında da kabullendirmek ve ürün organizasyon yapısıyla Türk insanına esin kaynağı olmak istediklerini belirten Ekon Kontrol Sistemleri’nin Genel Müdürü elektronik mühendisi Özcan Kamışlı’yı köşemize konuk ettik. İstihdamın arttırılmasını hedeflediklerini belirten Kamışlı, “Ana hedefimiz teknoloji tapınağı olmak” dedi ve başarı hikayelerini Ankara Hürriyet’e anlattı.

Yerli tenoloji üretimi

Bize Ekon Kontrol ve Ekon Bilişim Danışmanlık firmaları hakkında bilgi verir misiniz?
Ekon Kontrol Sistemleri Elektronik Mühendisliği alanında Ar-Ge ve tasarım faaliyetleri sürdürmek amacıyla, 1998 yılında ODTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde kurulmuş bir teknoloji firmasıdır. İlk tasarım ve üretimleri Endüstriyel Toztutma Cihazları alanında başlamıştır. Belirli Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra projeler, özel tasarımlar ve endüstriyel çözümler üretmiştir. 2008 yılının ikinci yarısından itibaren bin metrekare kapalı alanı olan kendi yerinde hizmete başlamıştır.
Son dönemlerde özellikle Savunma Sanayi, Ar-Ge ve Pazarlama birimlerinin gelişimine ağırlık veren firmamız için, yerli teknoloji üretimi, bütün çalışmalar için temel oluşturur.
Üretimlerimiz yanı sıra, on yılı aşkın süredir yapmış olduğumuz Ar-Ge faaliyetleri, firmamızın askeri standartlarda elektronik sistemlerin, yazılım ve donanım tasarımlarını yapabilecek yeteneğe kavuşmasını sağlamıştır.

Hedefimiz, bilgi birikimi satmak

Asansör elektroniğinde Türkiye’nin yeri neresi?
Ekon, Ankara’da asansör elektroniği yapan tasarım ve Ar-Ge konusunda tek firmadır. Hedefimiz 2011’de sektör lideri olmak ve ihracatımızı yükseltmek. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine asansör elektroniği bilgi birikimi satmak.

Toz Tutma filtreli otomasyonu konusunda da çalışmalarınız var. Bu konuda neler söylersiniz?
Toz tutma elektroniği bizim ilk işimiz. Bu konuda yüzde 65 pazar payımız var. Yeni geliştirmekte olduğumuz ürünle birlikte pazar payımız yüzde 80’e çıkacak. Böylece Avrupalı iki rakibimizin de önüne geçebileceğiz. Ayrıca toz tutma otomasyonu ile ilgili özel yazılım ve donanım çözümleri sunuyoruz.

2009 yılında ne kadar katma değer sağladınız?
2009’da 25 kişi istihdam ettik, 250 milyarı aşkın vergi ödedik ve ihracatımızla 1 milyon Euro kazandırdık.

2010 yılı hedefleriniz, neler

2010’da tam donanımlı smd dizgi hattımızı kurmak, tesis güvenlik belgemizi almak gibi yatırımlarımız söz konusu. TÜBİTAK, TTGV, Sanayi Bakanlığı, KOSGEB ve Üniversiteler ile daha etkin işbirliği yapmak, AS9100,AQAP ve ISO 27001 sistemini kurmak ve işletmek istiyoruz. İstihdamın arttırılması ve ana hedefimiz teknoloji tapınağı olmanın birinci adımını geliştirmekle birlikte, kişi başına 250 bin Euro ciro yakalamak istiyoruz. Ürün organizasyon yapısıyla Türk insanına esin kaynağı olmak gibi hedefimiz var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!