Eko hattı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 00:00

Türk sanayisi Çin kıskacında
ANKARA Organize Tekstil Sanayi Sitesi (ANTEKS) Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Kayıhan, başta tekstil sektörü olmak üzere Türk sanayisinin Çin kıskacında olduğunu belirtti. Kayıhan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin bir yandan dünyanın en pahalı enerjisiyle üretim yapmaya çalıştığını, bir yandan da işçilik üzerindeki yüksek vergilerle boğuştuğunu ifade ederek, bu sırada Türkiye’nin "Çin’in en iyi pazarı haline geliverdiğini" kaydetti.

ÜRETİCİ DERT ÇEKİYOR Sorunun, Uzak Doğu ve Çin ürünlerinin direkt bu ülkelerden girmesi olmadığına dikkat çeken Kayıhan, asıl sorunun, AB ülkelerinin bu ülkelerde yaptırdıkları malları kendi markalarıyla satmaları ve Avrupa üzerinden Çin’in ucuz işçiliğine marka bedeli ödenmesi olduğuna işaret etti. Kayıhan, Türk sanayisinin Çin kıskacında olduğunu yineleyerek, "Çin’e set çekemeyen Türkiye, kendi üreticisine ve sanayicisine dert çektiriyor" dedi.

Melih Gökçek yardımlarını anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’de belediyeler arasında en çok yardımı kendilerinin yaptığını iddia ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yılda Ankaralı vatandaşlarımıza toplam 27 bin 900 ton yiyecek yardımı gerçekleştirdik" dedi. Ankaralılar’a, bal, hamsi, portakal, karpuz, soğan, patates, tavuk gibi yardımlarla Türkiye’ye örnek olduklarını dile getiren Gökçek, hiçbir belediyenin yapmadığını kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Etimesgut’ta İnşaat sektöründe büyük hareketlilik
Etimesgut'ta son iki yılda dördü büyük iki binden fazla işyeri açıldı, binlerce konut tamamlandı ve binlercesinin temelleri atıldı. Etimesgut Belediyesi İktisat Küşat İşleri Müdürlüğü verilerine göre, 2004-2007 yılları arasında yaklaşık 2 bin 800 işletmeye iş yeri açma ruhsatı verildi. 2004 yılı öncesinde bu rakam yıllık ortalama 300 civarında seyrediyordu.

Başkent’te Kastamonu günleri
Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) tarafından 3’üncüsü organize edilen "Başkentte Kastamonu Günleri"nin açılışına Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Başkent Kastamonu Günleri Tanıtım Fuarı’nın açılışında, kentin tanıtılması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bunlardan birinin de Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) tarafından 3’üncüsü organize edilen "Başkent’te Kastamonu Günleri" olduğunu söyledi. Kastamonu içinde ve dışında yüzlerce dernek bulunduğunu ifade etti. Zafer Çarşısı’nda açılan ve beş gün sürecek Başkent Kastamonu Günleri kapsamında tiyatro gösterileri, imza günleri, Kastamonu milletvekilleriyle söyleşiler yer alacak.

20 genç meslek sahibi oluyor
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED), 20 gence "kaynakçılık" eğitimi vererek, iş imkanı sağlayacak. İŞKUR ve İÇASİFED’in işbirliğiyle düzenlenen Özelleştirme ve Sosyal Destek Projesi kapsamındaki mesleki eğitim projesi 1 Mart’ta başlayacak. Gençler, toplam 4.5 ay sürecek teorik ve pratik eğitim sonrasında İÇASİFED bünyesinde yer alan imalatçı firmalarda işe yerleştirilecek. Dünya Bankası tarafından desteklenen projede, katılımcılara eğitim süresi boyunca günlük 15.21 YTL ücret ödenecek. Proje hakkında detaylı bilgi Ostim Uzay Çağı Cad. no 12 adresiyle 385 87 95 numaralı telefondan alınabilecek.

Emniyet’ten tulum ihalesi
EMNİYET Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Dairesi Başkanlığı tarafından "açık ihale usulü" ile muhtelif cins ve miktarda tulum satın alınacak. İhale, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 13 Mart’ta yapılacak.

Emisyon hacmi azaldı
DOLAŞIMDAKİ kağıt para miktarını gösteren emisyon hacmi, önceki gün 532 milyon 689,3 bin YTL azalarak, 21 milyar 300 milyon 151,3 bin YTL olarak gerçekleşti. Emisyon hacmi, Pazartesi günü 21 milyar 832 milyon 340,7 bin YTL düzeyindeydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!