Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 00:00

Büyükşehir’den kat karşılığı inşaat

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya İlçesi Beytepe-Dikmen mahalleleri hudutları üzerinde bulunan taşınmazlar üzerine kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı. Çankaya ilçesi Beytepe ve Dikmen Mahalleleri hudutları üzerinde bulunan ve mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait taşınmazlar üzerine, "kapalı teklif usulü" ile katı karşılığı inşaat yaptırılacak. Tahmini keşif bedeli 19 milyon 87 bin 130 YTL olarak belirlenen kat karşılığı inşaat ihalesi, 7 Aralık 2006 tarihinde saat 14.00’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler, teknik şartnameyi mesai saatleri içinde Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’ndan temin edebilecekler.

EPDK’nın kamyonet ihalesi sonuçlandı

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu, açık ihale usulü ile 21 Eylül 2006 tarihinde gerçekleştirdiği, 212 adet 4x2 akaryakıt numunesi taşımaya müsait çift sıralı 5 kişilik kapalı kasa kamyonet ile 20 adet 4x4 akaryakıt taşımaya müsait arazili çift kabin kasalı kamyonet kiralanması işi ihalesini 3 milyon 480 bin YTL bedelle ihale etti. İhaleyi söz konusu bedelle "Ayrancı Petrol Taşımacılık Kerestecilik ve Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi" kazandı. Toplam 6 firmanın teklif verdiği ve bu tekliflerden 4 adedinin geçerli sayıldığı ihalede işin başlangıç tarihi 15 Kasım 2006, bitiş tarihi ise 6 Mart 2008 olarak belirlendi. Söz konusu araçlar petrol piyasası denetim hizmetlerinde Türkiye genelinde kullanılmak üzere kiralanacak.

Emlak vergisi için  son üç gününüz kaldı

ÇANKAYA Belediyesi yetkilileri, Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi’nin 2.taksit ödemesi için uyardı. Taksiti faizsiz ödemek için son gün, 30 Kasım 2006 Perşembe mesai sonunda tamamlanacak. Belediye vatandaş için mesai saatini 19.00’a uzattı. Belediye Hesap İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gerek Emlak Vergisi, gerekse Çevre Temizlik Vergisi için sürenin aynı olduğu ifade edilerek, henüz ödeme yapmamış olan vergi mükelleflerinin 30 Kasım 2006 saat 19.00’a kadar, ödeme yapmaları istendi. Çankaya’daki Merkez, Dikmen, Yıldız, Emek, Esat, Çayyolu, Yüzüncüyıl ve Maltepe tahsilat bürolarının mesai saatlerinin 2 saat uzatıldığını ifade eden yetkililer, "çalışan mükellefler için mesai saati sonrasında ödeme yapabilmeleri için bu uygulamanın geliştirildiği" kaydedildi.

Çalışan emeklilerden primi almak yanlış

TÜRKİYE Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Mehmet Timur, çalışan emeklilerin 2007 yılından itibaren kazancının yüzde 33,5’i oranında destek primi kesilecek olmasının haksız ve yanlış bir uygulama olacağını belirtti. Timur yaptığı açıklamada, çalışan emekliler üzerindeki sosyal güvenlik yükünün karşılıksız ve haksız bir şekilde artırılmasının kayıt dışı istihdamı körükleyeceğini ifade etti.

Haberal’a Yaşam Boyu Onur ödülü

BAŞKENT Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Ortadoğu Organ Nakli Derneği’nce "Yaşam Boyu Onur Ödülü" verildi. Prof. Haberal, ödülünü derneğin 10. Kongresinin yapıldığı Kuveyt’te aldı. Ödülünü Kuveyt Sağlık Bakanı Şeyh El Abdulla El Saba’dan alan Prof. Haberal, ödülü almaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Yaptığı konuşmada Türkiye’deki organ transplantasyon çalışmalarının gelişimini anlatan Prof. Haberal, şöyle dedi: "Maalesef şunu ifade etmek istiyorum ki yeterli verici bulamıyoruz. Sadece benim ülkemde değil, sadece Kuveyt’te değil, sadece Suudi Arabistan’da değil bütün dünyada organ bağışı yapanların sayısı çok düşüktür maalesef. Ne yazıkki bu konuda çalışmaların yapılması gerekmektedir."n ANKA

Ne işçiyiz ne memur artık kadro istiyoruz

HABER-SEN ve KESK, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (TRT) işçi sayılmayan geçici personel adı altında çalışan 500’den fazla kişinin kadroya alınması için imza kampanyası başlattı. Ortak açıklama yapan Haber-sen ve KESK "Bu statüdekiler arasında 10 yılı aşkın bir süreden beri çalışanlar da var. Geçici personel uygulaması emek sömürüsüdür" dedi. Kampanya ile toplanan imzaların TBMM Başkanlığına iletileceği belirtilirken, Haber-sen ile KESK’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İMZAKAMPANYASIKARARI"Sendikamız, gece gündüz bizimle çalışan, çok düşük ücret alan, bizim yararlandığımız hakların çoğundan yararlanamayan (İşçi Sayılmayan Geçici Personel) statüsündeki bu arkadaşlarımız için Türkiye Büyük Millet Meclisine verilmek üzere bir imza kampanyası başlatma kararı aldı.

AÇLIKSINIRINDA Bu statüde çalıştırılan personele verilen ücret Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre açlık sınırındadır. Bu arkadaşlarımız bizim yararlandığımız kim haklardan da yararlanamamaktadır. Son günlerde kamuoyuna da yansıyan ve tartışılan kamudaki geçici personelin kadroya geçirileceğine yasal düzenleme hazırlıkları yıllardır TRT tarafından üretilen hizmete katkı sunan İşçi Sayılmayan Geçici Personel’in de kadroya geçirilmesi için bir olanak yaratmıştır.Yapılacak bir yasal düzenleme ile TRT’de İşçi Sayılmayan Geçici Personel statüsünde çalışan arkadaşlarımızın yıllardır süren mağduriyeti de sona erecektir."  Deniz BİLİROĞLU

İçişleri’re göre artık gereksiz yatırım yok

İÇİŞLERİ Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, gereksiz yatırımların artık yapılmadığını bildirdi.

İller İdaresi Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Temel Hizmetlerde Kapasite Geliştirme Toplantısı"nın açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Şarbak, Türkiye’de devletin vatandaşa verdiği hizmetlerde son 3-4 yıldır büyük iyileşme olduğunu söyledi. Gereksiz yatırımların artık yapılmadığına dikkati çeken Şarbak, şöyle konuştu:

"Geçmişte birçok gereksiz yatırımlar, plansız programsız işler yapılmış ve kaynaklar boşa harcanmış. Artık Türk halkının yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çalışılıyor. 2001 yılındaki ekonomik krizin bir çok faydası da oldu. ’Bir musibet bin nasihatten iyidir’ diye atasözü var. 2001 krizinden sonra kamu ihale kanunu çıkarıldı. İhaleler şeffaf yapılmaya başlandı. Bu, Türkiye’ye çok şeyler kazandırdı. Dernekler yasası değiştirildi. Bununla ilgili 16 yönetmelik vardı. Bir işe başlamak için sayısız işlem vardı. Bu konuda 5 yönetmelik birleştirildi."

Hastanede ekmek ihalesi

Krıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği tarafından "açık ihale usulü" ile toplam 60 ton ekmek satın alınacak. İhale, 12 Aralık 2006 tarihinde saat 10.00’da hastanede yapılacak. Firmalar teknik şartnameyi bedel ödeyerek hastaneden temin edebilecekler.

Temizlik ihalesi sonuçlandı

Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin toplam 300 işçi ile genel temizlik hizmetleri işi için açtığı ihaleyi kazanan firma belli oldu. İhaleyi 2 milyon 962 bin YTL ile Onur Ltd. Şti." kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!