Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2006 00:00

TAEK 517 tomografi cihazına lisans verdi

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 2002 yılı itibariyle 517 bilgisayarlı tomografi cihazının Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından lisanslandığını bildirdi. CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu’nun soru önergesini yanıtlayan Güler, bu arada MR cihazlarının iyonlaştırıcı radyasyon kaynağı olmayıp TAEK tarafından değil, lisans işlemlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydetti. Güler, Kasım 2002 tarihinden itibaren 517 bilgisayarlı tomografi cihazının TAEK tarafından lisanslandığını bildirdi. Güler, bu tarihten itibaren 14 kan ışınlama, 38 lineer hızlandırıcı, 40 Teleterapi-Co60, 2 X-Işını tedavisi, 11 Brakiterapi, 48 Simülatör, 18 Afterloading, 2 CT Simülatör, 1 Cyberknife ve 3 Gata-Knife cihazının lisanslandığını belirtti.

Aselsan’ın otoyol sistemi Umman’da

UMMAN Trafik İdaresi, Aselsan otoyol ücret toplama sistemi kullanılmasını uygun buldu. Quriyat-Sur Otoyolu ikinci etap birinci bölüm inşaatını gerçekleştiren STFA-Polat Joint Venture firması ile Aselsan arasında, Otoyol Ücret toplama sistemi tedarikine yönelik satış sözleşmesi imzalandı. Söz konusu otoyolun ikinci kısım inşaatını sürdüren China Railway şirketi ile gerçekleştirilen görüşmeler ve yapılan değerlendirmeler neticesinde, 1. kısım için temin edilecek Aselsan Otoyol ücret toplama sisteminin, 2. kısım için de aynen uygulanması konusunda, China Railway ile Aselsan arasında sözleşme imzalandı.

Gökçek Moğolistan Devlet Nişanı aldı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’e "Türk-Moğol ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından dolayı" Moğolistan Devlet Nişanı verildi. Gökçek nişanı, Başbakan Erdoğan’ın resmi konuğu olarak Ankara’da bulunan Moğolistan Başbakanı Miyegombo Enkhbold’un elinden aldı. Moğolistan Başbakanı Enkhbold, Ankara’yı bu gelişinde daha gelişmiş gördüğünü belirtirken, Ankara’da "Cengiz Han" parkı ve caddesinin bulunduğunu hatırlattı. Enkhbold, yakın zamanda Ulanbatur’da da "Ankara Caddesi"nin açılacağını kaydetti. Enkhbold, Moğolistan Cumhurbaşkanı’nın bir ferman çıkardığını belirterek, bu fermanla, Gökçek’e "Moğolistan ve Türkiye arasındaki işbirliğine ve başkentler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkılarından dolayı" devlet nişanı verilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

KİT’lerde kadro düzenlemesi

BazI KİT’ler ve bağlı ortaklıklarında 4 bin 678 kadro iptal edilirken, 3 bin 331 yeni kadro verildi. Bakanlar Kurulunun bu konudaki Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre en yüksek kadro iptali 1987 kişi ile PTT Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na atama

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliğine Selahattin Şahin atandı. Şahin’in ataması Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, boş bulunan Hakkari Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne de İdris Ertuş atandı.

ankaraekonomi@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!