Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2006 00:00

Beypazarı’na ziyaretçi akını

BAŞKENT
’in tarihi konaklarıyla ünlü Beypazarı ilçesi, 5 günlük bayram tatili süresince turistlerin akınına uğradı. Tarihi konakları, doğal güzellikleri, termal tesisleri ve turistik mekanlarıyla dinlenmek isteyenler için ideal bir turizm merkezi olan Beypazarı ilçesi, Ramazan Bayramı’nda da özellikle yerli turistlerin gözdesi oldu. Şehrin stresinden uzaklaşmak için ilçeye gelen turistler, tarihi konaklarda yemek yedikten sonra doğal sit alanı olan içinde bulunan kaya mağaralarıyla ünlü İnözü Vadisi’nde piknik yapma fırsatı buluyor. Belediye yetkilileri, bayram tatili boyunca ilçedeki otel ve pansiyonların büyük çoğunluğunun dolduğunu belirttiler. Son yıllarda gözde turizm merkezlerinden biri haline gelen Beypazarı, Ankara’ya 1, İstanbul’a 3.5 saat mesafede bulunuyor.

Lojmanların satışı için son gün 31 Ekim

TÜRKİYE
Büyük Millet Meclisi (TBMM) lojmanları için on gün önce başlayan "açık artırma" 31 Ekim saat 12.30’da sona eriyor. Büyüklükleri 55 ile 220 metrekare arasında değişen, 139 bin 320 YTL’den başlayan muayyen bedellerle satışa çıkarılan TBMM konutları için son gün 31 Ekim. Konutların her biri için ayrı ayrı yapılan açık artırmada bireysel katılımcıların verdikleri en yüksek teklifler ile teklif verilmeyen bağımsız bölümlerin muhammen bedeleri toplamına yüzde 7 artış uygulanarak, toplu teklif verenler arasında yeni bir açık artırma yapılması esasına dayanıyor.

TMMOB radyo kuruyor

TÜRK
Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), yaptıkları miting ve basın açıklamaları gibi etkinliklerin medyada yeterince yer bulmaması üzerine "online radyo" kurmaya karar verdi. TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, yapılan etkinliklerin medyada yeterince yer bulmaması nedeniyle özellikle bağlı odaların il temsilciliklerinden şikayetler aldıklarını belirtti. Soğancı, bunun sadece TMMOB’un karşılaştığı bir sorun olmadığını vurguladı.

Enflasyonun tarihi yazıldı

MERKEZ
Bankası, 75. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Tarih Vakfı ile "Türkiye’de Enflasyonun Tarihi" isimli bir albüm kitap yayımladı. Kitapta, enflasyonun Cumhuriyet döneminden bugüne öyküsünü anlatıyor.

Aselsan’a ABD’den sipariş

ASELSAN
Apco sayısal telsizleri için ABD’den 636 bin 935 dolar tutarında sipariş aldı. Siparişin ilk parti teslimatının Aralık 2006’da, ikinci parti teslimatının ise Şubat 2007’de gerçekleştirileceği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!