Ekmekte tuz oranı indirildi

Güncelleme Tarihi:

Ekmekte tuz oranı indirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Ankara Halk Ekmek, damar tıkanıklığına iyi gelen Cabata ekmek, çocukların kemikleri için faydalı Kalsiyumlu ekmek ve Çölyak hastaları için ürettiği tıbbi ekmekten sonra normal ekmekte de sağlık için önemli bir adım attı.

Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen halk ekmelerde tuz oranı düşürüldü. Aşırı tuz kullanımının önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalara başladığı bir dönemde Ankara’da Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen ekmeklerdeki tuz oranı yasal olarak 1.75’e tuz kullanılmasına izin verilmesine rağmen yüzde 1.4’e indirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar öncelliklerinin her zaman sağlık olduğuna dikkat çekerek “Aşırı tuz kullanımı çok çeşitli hastalıklara yol açıyor. Maalesef ülkemizde tuz kullanımı günlük 18 gramla Avrupa ülkelerinin iki katı. Sadece ekmekten alınan tuz miktarı günlük 7 gr. Biz halk ekmek olarak bunun önüne geçmek için önemli bir hizmete imza atarak ekmekteki tuz oranını düşürdük. Tuz oranını en aşağı seviyeye çekerek yüzde 1,4’e indirdik. Biz Ankaralının sağlığını önemsiyoruz. Halkımızın, ilköğretim ve liselerden başlayarak öğrencilerin bilinçlendirilmesinde, halk ekmek fabrikası öncü bir kuruluş olarak yardımcı olacaktır” dedi.

İlkbahar tüketicinin tercihine göre tuzsuz, tuzu azaltılmış ekmek ve normal tuzlu ekmek olarak ekmekleri farklı tuz oranlarında üretip tüketicinin hizmetine sunabileceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!