Ekmek naylon poşete koyulmamalı

Güncelleme Tarihi:

Ekmek naylon poşete koyulmamalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 00:00

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeklerin naylon poşete konulmaması uyarısında bulunarak, “Poşetlerin çoğu geri dönüşümden elde ediliyor. Yani poşetler kirli ama biz ekmeği bu poşetlere koyuyoruz, bu olmaz” dedi.

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan, ekmek israfının önlenmesine ilişkin alt komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol başkanlığında toplandı.
İlkbahar ekmeğin insan sağlığı açısından önemine işaret ederek, dünyada insanlar açlıktan ölürken, Türkiye’de ekmeğin çöpe atılmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti. İlkbahar, komşuluk ilişkilerinin azalmasının, ekmek ve yemek israfına neden olduğunu şu örnekle açıkladı: “Eskiden kadın dolma yapar ve komşusuna verirdi, şimdi bu yok. Dolma komşusunun ihtiyacı olduğu için değil, gelenek olduğu için verilirdi. Eğer şimdi de paylaşım olsa israf olmaz” diye konuştu.
Yüzde 35 maddi tasarruf
İlkbahar, devletin bahçeli evleri teşvik etmesi gerektiğini ifade ederek, sözlerini “Bahçeli evler olsa, oralarda hayvanlar yaşasa, israf olan ekmekler ve yiyecekler onlara yedirilir, böylece israf da olmaz. İnsanlar hayvanlara o kadar uzak ki tavuğu gördüğü zaman insan tanımıyor bile. Bir de işin dini boyutu var. ‘İsraf etmeyiniz’ diye ayet var. Eskiden ‘Küçük Ev’ dizisi vardı, orada Hristiyanlar her yemekten önce dua ederlerdi” şeklinde sürdürdü.
Tam buğdaylık ekmeğin yaygınlaştırılması gerektiğine işaret eden İlkbahar, “Eğer tam buğdaylık ekmek yapılırsa yüzde 35 maddi tasarruf ederiz, 5 milyon ton da ekmek tasarruf etmiş oluruz” dedi. İlkbahar, Türkiye’de en yaygın görülen kanserlerden kalın bağırsak kanserinin beyaz ekmekten kaynaklandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!