Ekmek israfına ‘çerezli’ önlem

Güncelleme Tarihi:

Ekmek israfına ‘çerezli’ önlem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 01:25

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi’nde ekmek israfını nasıl önlediklerini anlattı. İlkbahar, satışa gitmeyen ekmeklerin ‘Halk Çerez’e dönüştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Ankara Halk Ekmek Fabrikası, Tarım ve Gıda Konfederasyonu ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin işbirliğiyle Antalya’da düzenlenen, 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi’ne katıldı.
Kongrede, tarımsal üretimde verim ile gıda sektöründe kalite artışı için modern teknolojinin kullanımının yaygınlaştırılması gibi konular ele alındı.

MİNİMUM DÜZEYE İNİYOR

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, yaptığı sunumda, Halk Ekmek Fabrikaları’nın sektördeki önemini anlattı. Son zamanlarda artan ekmek israfına da değinen İlkbahar, “Ankara Halk Ekmek Fabrikası olarak iadesiz ekmek satışı yapıyoruz. Günlük üretilen ve satışa gitmeyen taze ekmekleri Türkiye’de ilk kez ‘Halk Çerez’ olarak vatandaşlara sunuyoruz. Bu sayede de ekmek israfını minimum düzeye indirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!