Güncelleme Tarihi:
EGO Genel Müdürlüğü’nde bisiklet altyapısıyla ilgili projelerin yürütüldüğü Projeler Şube Müdürlüğü’nde çalışan Makine Mühendisi İsa Coşkun, Keçiören’deki evinden Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına her gün bisikletiyle gidip geliyor. Coşkun, bisiklet kullanırken karşılaştığı aksaklık, eksiklik ve tespitleri de çalıştığı birime aktarma imkânı buluyor. Bisiklet yolları projesinde de aktif olarak yer alan İsa Coşkun, bir yıllık bisikletli ulaşım tecrübesini Hürriyet Ankara’ya anlattı:
5 KİLOMETREYİ 20 DAKİKADA GİDİYORUM
“Malum, Fatih Köprüsü’nde sabah ve akşam trafik çok yoğun oluyor. Ben de bir yıl önce Fatih Köprüsü’nde trafiğin sıkışık olduğu bir gün işe bisikletle gitme kararı aldım. 5 kilometreyi her gün gidip geliyorum. Trafik olsa da olmasa da Büyükşehir’e 20 dakikada ulaşabiliyorum. Eskiden bir saatte gidemiyordum şimdi 20 dakikada gidiyorum. Hava şartları kötü olduğunda katlanabilir olduğu için bisikletimle toplu taşımayı da kullanıyorum. Şahsi aracım da var, arabamı da kullanabilirim ancak bisikleti tercih ediyorum.
Ankara’da herkesin bisikleti ulaşım aracı olarak kullanabileceğini vurgulayan İsa Coşkun, “Ben Keçiören gibi bir yerden geliyorum, başka yerlerde kullanımı daha rahat olabilir. Bisikletle trafik sorunu ve park yeri arama probleminiz ortadan kalkıyor. Ankara’da azımsanmayacak kadar bisiklet kullanan da var. Keçiören hattındakileri gelip giderken görüyorum. Toplu taşıma veya araç kullanmazsa bisiklet bir yılda kendi ücretini amorti ediyor” dedi. ABB’nin bisiklet yolu projesinin önemine de dikkat çeken Coşkun, “Belediyemizin yapacağı 53 kilometrelik bisiklet yolu toplum açısından farkındalığın artması ve bisiklet kültürünün benimsenmesi için büyük bir adım. Bisiklette toplumu bilinçlendirmenin bisiklet yolu yapmak kadar önemli olduğunu düşünmekteyim. Bisiklet yollarının yapımı ile bisiklet kullananların sayısı da artacaktır” diye konuştu.