EGO şoförlerine uyuşturucu testi

Güncelleme Tarihi:

EGO şoförlerine uyuşturucu testi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2022 16:04

ABB, EGO otobüs şoförlerinin uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını tespit etmek amacıyla ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde test hizmeti alım ihalesi’ne çıkacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Sincan Yenikent’te bir kişinin öldüğü 29 kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan EGO otobüsü şoförünün kanında sentetik uyarıcı tespit edilmesinin ardından harekete geçti. Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki otobüs şoförlerinin bağlı olduğu ABB şirketi BUGSAŞ, ‘2 bin 205 uyuşturucu ve uyarıcı madde test hizmeti alım ihalesi’ yapacak. Test alımı, otobüs şoförlerinin son altı ay içerisindeki uyuşturucu madde kullanım durumlarını tespit etmek amacıyla yapılacak.

SON ALTI AYI TESPİT EDİLEBİLECEK

BUGSAŞ daha önce, sürücülere idrar ve kan tahlilinden yapılan testlerle son bir haftalık durumlarına ilişkin sonuç alabiliyordu. İhale sonrasında alınacak hizmetle ise ilk defa ‘saç teli’nden yapılacak testlerle şoförlerin son altı ay içerisinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanıp kullanmadıkları tespit edilebilecek.

İHALE 10 ŞUBAT’TA YAPILACAK

‘Uyuşturucu/Uyarıcı Madde ve Kötüye Kullanılan İlaçlar Analizi Hizmet Alım İşi’ ihalesi 10 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ) Konferans Salonu’nda yapılacak. İhaleye sadece yerli firmalar başvurabilecek. Yüklenici firma, numune alımından sonucun idareye bildirilmesine kadar bütün süreçten sorumlu olacak. İhaleye teklifler, ihale tarih ve saatine kadar Beştepe Mahallesi Mevlana Bulvarı 82 numaradaki AŞTİ İşletme Binası’ndaki evrak servisi adresine elden teslim edilebilecek. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiye Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan şartnameden ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

Geçen sene 22 Aralık’ta Yenikent hattında sabah saatlerinde kaza yapan EGO otobüsünde bir kişi hayatını kaybederken 29 kişi yaralanmıştı. Kaza sonrası yapılan araştırmada otobüs şoförünün kanında sentetik uyarıcı madde tespit edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!