Dünyayı ellerinde oynatıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı ellerinde oynatıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 01:18

2000 yılında evlerinde hobi olarak başladıkları tutkularını, 2005 yılında hayata geçirme şansı bulan Armağan ve İpek Yavuz çifti, ‘Mount and Blade’ adlı oyunlarıyla dünyanın en çok oynanan 25 oyunu arasına girmeyi başardı. Çiftin, Taleworlds/İkisoft şirketi adı altında gösterdikleri başarıya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da destek verdi.

Haberin Devamı

ODTÜ Teknokent bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk şirketi Taleworlds/İkisoft, ‘Mount and Blade’ isimli oyunuyla, dünyanın en çok oynanan 25 oyunu arasına girmeyi başardı.
Serinin devam bölümlerinde aynı başarılı ivmeyi devam ettirdiklerini belirten Taleworlds İletişim Direktörü Ali Erkin, “Tamamen yerli mühendis ve teknolojiyle geliştirilen oyunumuzun, dünya oyun sektöründe önemli bir konuma gelmesi hepimizi oldukça mutlu ediyor. Kurucularımızın hobilerini işe çevirdiği şirket, artık yurt dışına oyun motoru ihraç eder duruma geldi” dedi.

GERÇEKÇİLİK ÖĞESİ ÖN PLANDA

Dünyanın önde gelen oyun dergilerinin ödüllerini toplayan Mount and Blade’de her oyuncunun kendi dünyasını yaşama şansı bulduğunu anlatan Erkin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizi diğer oyunlara göre daha özel kılan şey, ‘gerçekçilik’ öğesidir. Normalde bizim tarzımızda üretilen serilerde, büyü yapmak, uçmak gibi mistik durumlar ön plana çıkıyor. Biz bu tür öğeleri oyunlarımıza dahil etmedik.

Haberin Devamı

HER OYUNCUNUN KENDİ HİKAYESİ VAR

İnsanların normalde Mount and Blade tarzı sürükleyici oyunlarda bir hikayenin içine girer ve oyunun onları yönlendirdiği şekilde bir süreci takip eder. Burada asıl olan sıkıntı bize göre, kullanıcıyı oyunun hikayesini takip etmesi. Biz ürettiğimiz oyunlarda insanlara bir karakteri yönetmenin yanı sıra oyunun hikayesini oluşturma şansı tanıyoruz. Böylece her kullanıcının kendi oyununun baş kahramanı oluyor. Bunun yanında at üzerinde, kılıç kullanırken ya da savunma yaparken de yine gerçekçilik öğesi ön planda tutuldu.”

YÜKTE HAFİF PAHADA AĞIR

Öte yandan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Talewords/İkisoft yetkililerini makamında kabul ederek, firmayı “yükte hafif pahada ağır” bir ürünü yurt dışına ihraç ettiklerinden dolayı tebrik etti.
2023 yılında 500 milyar dolar mal ihracatı, 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedefine, yüksek katma değer, yükte hafif pahada ağır ürün, Ar-Ge, inovasyon, ileri teknolojik ürünlerle ulaşalabileceğini bildiren Çağlayan, “Siz yurt dışına sıradan bir mal değil, 2023 yılı için 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedefimize uygun, yüksek katma değerli ve muadili az olan bir ürün ihraç ediyorsunuz” ifadesini kullandı.
TÜM ŞİRKETLERE ÖRNEK OLACAKSINIZ

Haberin Devamı

Firmanın geliştirdiği ürünün yüzde 98’inin ihraç ediliyor olması ve bugüne kadar 2,5 milyon adet satılmasının dünya devlerinin yarıştığı sektörde ne denli büyük bir başarı elde edildiğinin göstergesi olduğuna işaret eden Çağlayan şunları söyledi:
“Türkiye gündemine yerleştirdiğimiz ihracat mal birim fiyatını artırmanın ne denli önemli olduğunu ortaya koydunuz. Elde ettiğiniz bu başarı tüm şirketlerimize örnek olacak. Zira bu başarınız dünyanın dilinde dolaşıyor.”

Mount and Blade oyunu, PC Gamer’da tüm zamanların en iyi 100 oyunu listesine girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!