Dünyanın yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2023 13:30

Deprem felaketi sonrası dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri yardım için Türkiye’ye geldi. Ankara’da bulunan AB Türkiye Delegasyonu ile büyükelçilikler ise bölgede kendi ekiplerinin yaptığı çalışmaları paylaşarak destek mesajı verdi.

Haberin Devamı

Dünyanın yardım eli

AVRUPA BİRLİĞİ (AB)

21 AB ülkesinden toplam 32 arama kurtarma ve 6 sağlık ekibi deprem bölgesinde görev yapıyor. Alandaki çalışmalardan fotoğrafları paylaşan AB Türkiye Delegasyonu, “Kararlı ve destekleyiciler. Yorulmadan çalışıyorlar. Hepsi birlik olmuş durumda. Bu hafta Türkiye’yi ve Suriye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından kurtarma çalışmalarına #ABSivilKoruma Mekanizması aracılığıyla destek veren ve hızlı bir şekilde konuşlandıran tüm kurtarma ekiplerine teşekkür ederiz” notunu yazdı.

Dünyanın yardım eli
ABD

Haberin Devamı

Çok sayıda Amerikalı arama kurtarma ekibi, bölgede çalışmalarını sürdürürken, büyükelçiliğin Instagram hesabından yapılan paylaşımda “Bu kara günlerde tüm imkânlarımızla Türkiye’nin yanındayız” mesajı verildi.

Dünyanın yardım eli
JAPONYA

Depremle mücadele konusunda en başarılı ülkelerden biri olan Japonya’dan ekipler, kurtarma faaliyetlerinin en ön saflarında mücadele gösteriyor. Elçiliğin sosyal medya hesaplarından, Japonya hükümeti tarafından görevlendirilen Uluslararası Acil Arama Kurtarma Ekipleri’nin faaliyetlerini Kahramanmaraş’ta sürdürdüğü bilgisine yer verildi.

Dünyanın yardım eli
İTALYA

İtalya Büyükelçiliği, “Birlikten kuvvet doğar! İtalya’nın çabaları devam ediyor, bir ekip daha ulaşmak üzere. Hiç kimse geride bırakılmayacak!” mesajıyla birlikte, İtalyan ekiplerinin fotoğraflarını paylaştı.

Dünyanın yardım eli
MACARİSTAN

Haberin Devamı

Macaristan ekibinin çalışmaları, konsolosluğun sosyal medya hesabından “Şu an toplam 167 kişiden ve 29 arama kurtarma köpeğinden oluşan kurtarma ekiplerimiz canlar kurtarıyorlar. Gönüllerimiz ve dualarımız sizinle!” notuyla paylaşıldı.

Dünyanın yardım eli

ALMANYA

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeir’in “Acınızı görüyoruz, haykırışınızı duyuyoruz. Acınız, acımızdır” mesajını paylaşan Almanya Büyükelçiliği, çalışmalara katılan 132 yardım personeli ve 14 kurtarma köpeğinin çalışmalara aralıksız devam ettiği bilgisini verdi.

Dünyanın yardım eli

KORE CUMHURİYETİ

Kore’den çalışmalara katılan kurtarma ekipleri, enkaz altındaki çok sayıda Türk vatandaşını kurtardı. Elçiliğin sosyal medyasından yapılan paylaşımda “Kore Cumhuriyeti Afet Yardım Ekibi, bu sabah Hatay Antakya’da toplam 5 can kurtardı. Kore ekipleri, Türkiye’nin birçok yerinden gelen görevli ve gönüllüler ile iş birliği yaparak mucize yaratıyor. Mucizeler yaratmaya hep birlikte devam” denildi.

Haberin Devamı

Dünyanın yardım eli
HOLLANDA

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, AFAD Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alırken, Hollandalı kurtarma ekipleri de sahada enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya devam ediyor.

Dünyanın yardım eli
İNGİLTERE

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesaplarından Birleşik Krallık’ın yaptığı çalışmaları an be an bildiriyor. Yapılan paylaşımlarda 15 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak kadar çadır ve battaniye gibi malzemenin deprem bölgesine ulaştırıldığı ve 77 kişilik kurtarma ekibinin çalışmalarını Hatay’da sürdürdüğü bilgisine yer verildi. Felaketin beşinci gününde bir kurtarma anını hesabından paylaşan büyükelçilik, “Birleşik Krallık Arama ve Kurtarma Ekibi, gece gündüz depremden etkilenenleri bulmak için çalışmaya devam ediyor” notunu düştü.

Haberin Devamı

Dünyanın yardım eli
İSRAİL

İsrail’den çalışmalara katılan ekipler, arama kurtarmanın yanı sıra tedavi amacıyla da deprem bölgesinde. Elçiliğin Instagram hesabından sağlık ekibinin fotoğrafları paylaşılarak, “Kahramanmaraş’ta İsrailli ekipler tarafından faaliyete geçirilen sahra hastanesinde, yoğun bakım servisi de dahil, aralarında İsrail arama kurtarma ekiplerince kurtarılan çocuklar da bulunan deprem bölgesindeki yaklaşık 200 hasta, İsrailli uzmanlar tarafından tedavi ediliyor” notu düşüldü.

Dünyanın yardım eli
FRANSA

Fransız arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş’ta çalışmalarını sürdürüyor. Elçilik, çalışmalardan fotoğraflarla birlikte “Türkiye’de depremin merkez üssünün yakınında görev yapan Fransız arama kurtarma ekipleri ve itfaiye erleri, yerel ve uluslararası kurtarma ekipleriyle birlikte enkaz altından insanları kurtarabilmek için aralıksız, var güçleriyle aramalara devam ediyorlar” notu paylaştı.

Haberin Devamı

Dünyanın yardım eli
PAKİSTAN

‘Acınız Acımız, Birlikte Güçlüyüz!’ notuyla Pakistan Kentsel Arama Kurtarma (USAR) ekiplerinin Adıyaman’da enkaz altında 2 afetzedeyi canlı olarak tahliye ettiği bilgisini veren büyükelçilik, “Ekiplerimiz kurtarma ve yardım çabalarına yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapmaya devam edecek” mesajını verdi.

BAKMADAN GEÇME!