‘Double change’ çetesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

‘Double change’ çetesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 15:33

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, change yöntemiyle motor ve şasi numarasını değiştirip satan oto hırsızlarıyla ilgili takip başlattı.

Haberin Devamı

Teknik ve fiziki takibin ardından yapılan operasyonda aralarında çete lideri Serhat Ö.’nün de bulunduğu 4 kişi yakalandı. Yapılan incelemelerde oto hırsızlarının, change yöntemiyle 15 aracın motor ve şasi numarasını değiştirip sattığı tespit edildi. Şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘TORUN’ VE ‘EVLAT’ ŞİFRESİ

Yapılan takipte şahısların, change yapmak amacıyla satın aldıkları ‘trafikten çekme’ kayıtlı hasarlı araçlara ait şasi numarasının bulunduğu levha ve ruhsatları poşetle Ankara’ya getirdikleri belirlendi. Ayrıca oto hırsızlarının, polis takibinden kaçmak için kendi aralarında şifreli konuştukları; çalıntı araçlara ‘Torun’, change yaptıkları araca da ‘Evlat’ dedikleri ortaya çıktı.

2 KEZ CHANGE YAPIP SATILAR

Operasyonda, oto hırsızlık olaylarında ilk kez görülen bir yöntemle de karşılaşıldı. İncelemelere göre oto hırsızları dosya kapsamındaki change yaptıkları 3 aracı, mevcut adreslerinden tekrar çaldı ve ikinci kez change yapıp tekrar sattı. Bu durum ‘double change’ olarak adlandırıldı. Ayrıca şahısların, change araç karşılığında birbirlerine kadın pazarladıkları da öğrenildi.

Haberin Devamı

IMPLANT KARŞILIĞI SATTI

ÖTE yandan çete lideri Serhat Ö.’nün ise motor ve şasi numarasını değiştirdiği aracı, bir diş hekimine sattığı, karşılığında ise dişlerine implant (yapay diş kökü) yaptırdığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!