Dört şehre daha direkt uçuş

Güncelleme Tarihi:

Dört şehre daha direkt uçuş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 09:36

ATO’nun ‘diret uçuşların artırılması’ talebinin ardından yapılan çalışma sonucu THY, Ankara’dan dört Avrupa kentine daha direkt uçuş başlatma kararı aldı. 29 Ekim’de Frankfurt, 30 Ekim’de Berlin, 31 Ekim’de Viyana ve hemen arkasından da Amsterdam uçuşları başlayacak.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü İlker Aycı, dün ATO’da direkt uçuşlarla ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.
Ankara’nın potansiyeline inandıklarının altını çizen THY Genel Müdürü İlker Aycı, özetle şunları söyledi:
“Ankara’yı, Anadolu’nun dünyaya açılan bir penceresi olarak görme vizyonuna biz de inanıyor ve destek veriyoruz. 29 Ekim Frankfurt, 30 Ekim Berlin, 31 Ekim Viyana ve hemen arkasından Amsterdam uçuşları başlayacak. Bu şehirlere yaz-kış uçuş yapılacak. Bu uçuşları birlikte doldurup, frekans artışlarını birlikte gerçekleştireceğiz. Ankara’nın ihracatını, ekonomisini, Ankara insanının dünyaya daha kolay ulaşımını ve dünyadan Ankara’ya daha kolay ulaşımına katkıda bulunacağız.”

Haberin Devamı

SAHİP ÇIKMAK ANKARALI’NIN GÖREVİ

ATO Başkanı Gürsel Baran ise şöyle konuştu: “Ankara’dan yurt dışına uçuş sayısı yeterli olmadığı için genelde İstanbul üzerinden aktarmalı uçmak zorunda kalıyoruz. Esenboğa’dan çok rahatlıkla üç saatlik, dört saatlik veya beş saatlik uçuşlarla ulaşacağımız mesafeler için bir günümüzü harcıyoruz. İlimiz etrafındaki illerle birlikte düşünülürse uçuşlardan yararlanabilecek potansiyel kişi sayısı 10 milyonu geçiyor. Esenboğa Havalimanı, 30 milyon yolcu kapasiteli modern bir tesis olarak inşa edilmiş ancak atıl kapasite çalışıyor. Biz talep ettik, THY Ankara’nın potansiyelini gördü. Ankara, dünyanın 190 ülkesine ihracat yapıyor ama bu ülkelere doğrudan ulaşma imkânından mahrum. Konu sadece kişilerin aktarmalı uçuşla vakit kaybetmesi değil. Konu bir şehrin sahip olduğu potansiyeli ortaya koyamaması. Göreve geldiğimiz günden bu yana tam 300 gündür, bıkmadan usanmadan bu konuyu gündeme taşıdık, her toplantımızda dile getirdik. Ankara’nın uçmaya hazır olduğunu her fırsatta söyledik. Biz de Ankaralı Ankara’dan uçsun istiyoruz. Sevgili Ankaralı hemşerilerimizden de özellikle rica ediyoruz, Ankaralı olarak Ankara’dan uçsunlar. Yeni uçuşlar koymak THY’nin görevi ise sahip çıkmak da biz Ankaralıların görevidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!