Dört kuşak buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dört kuşak buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 00:00

Bilkent Senfoni Orkestrası “Eğitim Konserleri”ne devam ediyor. Bugün gerçekleştirilecek konserde dört kuşak trombon ustaları buluşuyor.

Branimir Slokar, Armin Bachmann, Peter Körner ve Kumsal Germen’den oluşan trombon dörtlüsü BSO’nun solisti. Trombon Kuartet, dört jenerasyonu bir araya getiren ender topluluklardan biri. Prof. Armin Bachmann, Prof. Branimir Slokar’ın öğrencisi; Peter Körner Prof. Armin Bac-man-n’ın, Kumsal Germen ise Peter Körner’in öğrencisi. Orhun Orhon yönetimindeki konser bugün saat 20.00’de başlayacak.

Dört Trombon Konçertosu

Slokar ve Bachmann ikilisi için yazılan J.G. Mortimer’ın “İki Trombon Konçertosu”; Slokar Quartet için bestelenen J. Koetsier’in “Dört Trombon Konçertosu”; Franckenpohl’un Gershwin’in popüler şarkılarından oluşan potpurisi “Dört Trombon için Düzenleme”; Rossini’nin ünlü “Sevil Berberi Uvertürü”nün Orhun Orhon tarafından alto trombon ve yaylı sazlar orkestrası için yapılan düzenlemesi seslendirilecek. H.J. Sommer’in otantik bir enstrüman olan alphorn (dağ kornosu) ve yaylı sazlar orkestrası için bestelediği “Alp-Sommer” başlıklı eserinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!