Dolunay Obruk’la Türk halk cazı

Güncelleme Tarihi:

Dolunay Obruk’la Türk halk cazı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 10:54

Türk halk müziğiyle harmanladığı caz şarkılarıyla özel bir hayran kitlesine ulaşan şarkıcı Dolunay Obruk, Başkent Kültür Yolu Festivali’nde sahne alacak.

Haberin Devamı

 ‘Lambaya Püf De’ ve ‘İstanbul Kafası’ adlı single’larıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran caz müziğin güçlü sesi Dolunay Obruk, bu cuma akşamı saat 20.00’de CSO Ada Ankara Mavi Salon’da müzik ziyafeti sunacak. ‘Dolunay Obruk – House Band’ konserinin biletleri, www.biletinial.com internet adresinden temin edilebiliyor.
Müzikle çocuk yaşta tanıştığını, babası ve amcasının evde çaldıkları bağlama sesinden henüz küçük yaştan itibaren çok etkilendiğini söyleyen Dolunay Obruk, Türk halk müziğini caz formda okuma fikrinin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili ise, “1990’lı yıllarda babam, gaz lambasının ışığında eline aldığı sazı çalardı. Bu toprağın insanıyız ve buradaki kültürü yok sayamayız. Kendi geçmişimin de etkisiyle müziği harmanladım. Bu tarzda hiç müzik dinlemeden gelen birçok kişi, ‘Bana cazı sevdirdin’ diyor. Bu da aslında doğru yolda olduğumu gösteriyor” diye anlattı. Caz müziğin güçlü sesi, bu cuma akşamı vereceği konsere tüm Ankaralıları beklediklerini de ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!