Dolandırıcıların define tezgahı

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcıların define tezgahı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 00:00

Defineyi buldum sonunda amcaoğlu satacak yer arıyorum diye mesaj atan dolandırıcılar kendilerini arayan kurbanlardan para alarak ortadan kayboluyor.

SON aylarda polis, savcı ve askerlerin adlarını kullanarak kontör dolandırıcılığı yapanların ilginç yöntemlerinin ardından sahtekarların yeni numarası akıllara durgunluk veriyor. Rastgele ya da önceden belirlenmiş cep telefonlarına yanlışlıkla gönderilmiş izlenimi vererek “Defineyi buldum sonunda amcaoğlu satacak yer arıyorum” diye kısa mesaj atan dolandırıcılar kendilerini arayan kurbanlardan yüklü miktarda para alarak ortadan kayboluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı yetkilileri define dolandırıcılığı konusunda böyle bir durumda en yakın kolluk birimine başvurunuz ifadeleriyle vatandaşları uyarırken, bu ilginç yöntemin son kurbanı da İbrahim Ö. oldu.

Dolandırılmaktan son anda kurtuldu

İbrahim Ö. önce cep telefonuna tanımadığı bir numaradan gelen mesajla ‘zengin olma’ heyecanına kapılarak tanıdığını düşündüğü sahtekarı aradı. Dolandırıcının yüklü miktarda para istemesi üzerine durumdan şüphelenen İbrahim Ö. dolandırıcılara para kaptırmaktan kurtuldu. İbrahim Ö. telefonuna gelen “Defineyi buldum sonunda amcaoğlu satacak yer arıyorum” mesajıyla heyecanlandığını ifade etti.

Altınları birlikte satalım

İBRAHİM Ö.“İki hafta önce telefonuma bilmediğim bir numaradan mesaj geldi. gelen “Defineyi buldum sonunda amcaoğlu satacak yer arıyorum” yazan numarayı aradım. Karşıma çıkan şahıs “Yanlışlık oldu galiba telefon numarasını karıştırmışım ama artık olan oldu sen de durumdan haberdar oldun istersen altınları senle birlikte elden çıkaralım” dedi.

Birden zengin olma heyacanına kapıldım

İBRAHİM Ö. “Bir anlık para heyecana kapıldım ama sonradan şahsın ama bunu satabilmek için birilerine para yedirmek gerekiyor ben de para kalmadı biraz borç verirsen bunları ancaK öyle elden çıkarabiliriz demesi üzerine şüphelendim. Ne kadar para lazım diye sordum. 10 bin lira gerekiyor demesi üzerine dolandırıcı olduğunu anladım ve hemen telefonu kapattım. Bu insanlar bir anlık zengin olma heyecanına kapılan cahil insanları kandırıyorlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!