Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2007 00:00
AnkaraÜniversitesi Morfoloji Binası’nda düzenlenen "Dr. Füsun Sayek 2. Tıp Eğitimi Buluşması"nda doktorlar, Sağlık Bakanlığı’na "Diyaloğa açığız" mesajı yolladı. TTBMerkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, "Biz her vesileyle diyaloğa açığız" dedi.
TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, "Umuyorum kurumlararası gerginlikler, Türkiye’de daha fazla sürmez. Biz, her vesileyle diyaloğa açık olduğumuzu ifade etmek isteriz" dedi.
"Dr. Füsun Sayek 2. Tıp Eğitimi Buluşması", Ankara Üniversitesi Morfoloji Binasında düzenlendi. Konuşmalardan önce davetlilere, Sayek’in, 2002 yılında düzenlenen "1. Tıp Eğitimi Buluşması"nda yaptığı konuşmadan bir bölüm izlettirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gürsoy, Türkiye’de sağlık ortamının çok ciddi sorunlarla boğuştuğu bir dönemde eğitim sorunlarını enine boyuna tartışmak üzere toplandıklarını belirterek, toplantıda, Türkiye’nin hekim ihtiyacı üzerine çalışma yapacaklarını söyledi. Türkiye’nin sağlık alanında kaosa sürüklendiğini öne süren Gürsoy, "Bunu sadece TTB değil, sağlık alanındaki bütün örgütler de ifade ediyor" dedi.
BAKANLIKTAN ZENGİNİZ
"TTB’nin, gerek sağlık gerek eğitim sorunlarıyla ilgili yaptığı çalışmaların, Sağlık Bakanlığının elindekilerle karşılaştırılamayacak kadar zengin" olduğunu savunan Gürsoy şunları kaydetti:
"Umuyorum kurumlararası gerginlikler, Türkiye’de daha fazla sürmez. Biz, her vesileyle diyaloğa açık olduğumuzu ifade etmek isteriz."
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da bütün alanlarda eğitimin yaşam boyu devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu, tıp eğitimi için daha da önem kazanıyor" dedi.
BOLOGNA SÜRECİ
Türkiye’de tıp eğitiminde birtakım değişiklikler olmaya başladığını belirten Aras, bu değişiklikler arasında tıp fakülteleri sayısında gözlenen artışı ve üniversitelerin "Bologna süreci"ne katılmasını saydı.
"Merhum Füsun Sayek, tıp eğitimine çok önem verirdi" diyen Prof. Dr. Aras, şöyle konuştu: "Sayek’in, tıp eğitiminde unutulmaz hizmetleri var. Biz de onu unutmayacağız. Her sene onun adına toplantılar düzenleyerek onu yaşatacağız."
Füsun Sayek bilim hizmet ödülü
Konuşmaların ardından, Ankara Tabip Odası’nca (ATO) 3 profesöre, "Füsun Sayek Bilim Hizmet Ödül"ü verildi. Ödül Seçici Kurulu adına konuşan Doç. Dr. Özen Aşut, "Kurulumuz, çetin bir görevle karşı karşıya kaldı. Ülkemizde güzel şeyler olduğuna bir kez daha tanıklık etmiş olduk" dedi.
"Füsun Sayek Bilim Ödülü"ne Prof. Dr. Oğuz Güç ve Prof. Dr. Cumhur Ertekin layık bulunurken, "Füsun Sayek Hizmet Ödülü"nü Prof. Dr. Necati Dedeoğlu aldı. İki gün devam edecek toplantıda, yerli ve yabancı bilim adamlarınca, "Sağlık Ortamı, Toplum Gereksinimi ve Tıp Eğitimi", "Tıp Eğitiminde Yeni Uygulamalar", "Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu Global Standartları ve Avrupa Spesifikasyonları" gibi konular tartışılacak. Toplantı, yarın akşam "Kararlılık Bildirgesi"nin okunmasıyla son bulacak.