Doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alın

Güncelleme Tarihi:

Doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alın
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 19:48

Mamak Belediyesi’nin Şehitlik Uyanık Kütüphanesi’nde düzenli olarak gerçekleştirdiği Kütüphane Söyleşileri’nin konuğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Bakan Kurum, “Gençlerimiz iklim, çevre ve doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alsınlar” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerden kendilerine güvenmelerini isteyen Kurum, iklim değişikliği ve bunun olası sonuçlarına dikkat çekerek, gençlerin bu süreçte iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yapacağı çalışmalar olacağını söyledi. Bu mücadelenin topyekun verilmesi gerektiğini vurgulayan Murat Kurum özetle şunları söyledi: “Attığımız her adımda gençlerimizin kararlılığı bizim önceliğimiz, hedefleri bizim hedeflerimiz olacak. Gençlerimiz iklim, çevre ve doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alsınlar. Burada meclislerimiz, iklim elçilerimiz olsun. Orada alacakları kararları da gerek yerel yönetimler elimizle gerek bakanlığımızın uygulamalarında da ortaya koymaya gayret gösterelim. Genç kardeşlerimizin katkıları çok önemli. Katılımcı olun, kendinize güvenin, geleceğinizle ilgili adımlarda sürecin içine dahil olun. Gençlerimizi iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında elçi olmaya davet ediyorum. Bu manada yapacağınız her projeye bakanlık olarak destek vereceğiz.”

Doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alın


Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almış olduğumuz Genç Dostu Şehir Mamak ödülüyle, özellikle gençlerimizin geleceği daha da güvenli hazırlanmaları konusunda bir hassasiyet oluştu. Gençlerimizin sadece kütüphane değil kültür, sanat, bilim, spor ve edebiyat alanlarında da gelişmeleri açısından tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” diye konuştu.

Doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alın


ŞEHİTLİĞİ DE ZİYARET ETTİ

Haberin Devamı

Öte yandan Bakan Murat Kurum, Cebeci Askeri Şehitliği’ni de ziyaret ederek, Şehit Bordo Bereli Piyade Uzman Çavuş Selçuk Paker, Şehit Korgeneral Osman Erbaş ve tüm şehitler için dua etti. Bakan Kurum, İstanbul’daki evini Cebeci Şehitliği karşısına taşıyan Bordo Bereli Selçuk Paker’in annesini ziyaret ederek şehidin odasını da gezdi. 

BAKMADAN GEÇME!