Güncelleme Tarihi:
Yaklaşık bin 600 hektar büyüklüğe sahip Yedigöller havzasında, kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yer altı akışlarıyla birbirine bağlı göller, çevresini kuşatan farklı ağaç türleriyle her mevsim renk cümbüşü sergiliyor. Zambak, çiğdem ve orkide başta olmak üzere 236 bitki türü ile kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve kara çam, köknar, fındık, yapraklı üvez, keçi söğüdü, yabani kiraz, porsuk, ıhlamur ve dişbudak ağaçlarının bulunduğu milli park, özellikle sonbaharda etkileyici bir görünüme kavuşuyor.
UNUTULMAZ MANZARALAR
Ayı, yaban domuzu, kurt, tilki, dağ kedisi, vaşak, porsuk, sansar, sincap, geyik, karaca ve tavşanın yanı sıra yabani ördek, güvercin, ağaçkakan, üveyik, bıldırcın, çulluk, sığırcık, alakarga ve keklik gibi 100'ün üzerinde kuş türünün tespit edildiği Yedigöller, "saklı cennet" olarak nitelendiriliyor. Bir ressamın fırça darbeleriyle şekillendirdiği resim gibi ağaç ve bitki türlerinin oluşturduğu farklı renk tonlarıyla Yedigöller, ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunuyor. Sessiz ve sakin tabiatı, güzel manzaraları, farklı arazi şekilleri, şelaleleri, yürüyüş yolları ve özellikle temiz havasıyla Yedigöller, piknik yapmak, dinlenmek, fotoğraf çekmek, spor yapmak ve kamp kurmak isteyenlerin akınına uğruyor.
EKİM SONU KASIM BAŞI
Yedigöller’in ekimin son haftası ve kasım ayının ilk haftasında ziyaret etmenin ideal olduğunu belirten Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı şunları söyledi:
“Yedigöller anlatılamaz ancak yaşanabilir. Dolu dolu bir gün, hafta sonu, hatta fırsat varsa çadır kuralmalı. Doğa ile iç içe bu atmosferin tadı çıkartılmalı. Yedigöller’i görmek için yurt içi ve dışından gelen tatilciler, bölgedeki renk cümbüşüne hayran kalıyor.”
NASIL GİDİLİR
Yedigöller'e, Ankara-İstanbul karayolunun 152. kilometresindeki Yeniçağa ile 190. kilometresindeki Bolu’dan kuzeye ayrılan yollarla ulaşılıyor. Bolu kent merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Yedigöller, aralarında 100 metre yükselti farkı bulunan iki plato üzerindeki Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl’den oluşuyor.