Doğada ve sokakta yaşayan hayvanlar unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Doğada ve sokakta yaşayan hayvanlar unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2022 16:17

Ankara’da belediyeler ile vatandaşlar kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan sokakta ve doğada yaşayan hayvanları unutmadı.

Haberin Devamı

Başkent Ankara’da hafta sonu etkili olan kar yağışıyla birlikte kış şartları daha da ağırlaştı. Kar yağışının ardından sokakta ve doğada yaşayan hayvanların yiyecek bulmakta zorlanmaması için belediyeler ile vatandaşlar harekete geçti. Soğuk havanın etkisiyle Mogan Gölü’nün büyük bir kısmı donarken, vatandaşlar gölün sakinleri olan karabatak ve ördekleri besledi.

VEBALİ HEPİMİZİN ÜZERİNDE

Karda su ve yiyecek bulamadığı için ölen hayvanlara dikkat çeken Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Sokak hayvanları için tesislerimizin bahçelerine, parklarımıza, ormanlarımıza ve ilçemizin dört bir yanına mama, yem ve su takviyesi yapıyoruz. Kar nedeniyle yiyecek ve su bulamadığı için ölen her bir hayvanın vebali hepimizin üzerinedir. Kışın daha duyarlı olalım” diye konuştu.

Doğada ve sokakta yaşayan hayvanlar unutulmadı


TÜM CANLAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Kahramankazan Belediyesi, ormanlık alan ve sokaklarda yaşayan hayvanların aç kalmamaları için yaşam alanlarına yakın noktalara kuru mama ve yem bırakıyor. Ekipler, mama dağıtımı sırasında hayvanların sağlık durumlarını kontrol ediyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımızı hiçbir zaman unutmuyoruz. İlçemizdeki tüm canlar bizim için çok önemli. Onlar bizlere Allah’ın emaneti. Bu soğuk günlerde herkes kapısın önüne ya da parklara biraz yiyecek bırakabilir” diye konuştu.

Doğada ve sokakta yaşayan hayvanlar unutulmadı


10 PERSONEL MAMA DAĞITTI

Çubuk Belediyesi ekipleri de hava sıcaklıklarının ani düşmesi ve ilçede hakim olan kar yağışıyla, sokak hayvanlarının kolaylıkla ulaşabileceği noktalara kuru mama bıraktı. 10 personelden oluşan üç ekip hayvanların aç kalmaması için çalışma sürdürdü.

Haberin Devamı

Doğada ve sokakta yaşayan hayvanlar unutulmadı

Şereflikoçhisar Belediyesi ekipleri de ilçede belirlenen birçok noktaya hayvanlar için mama koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!