Doğa alanlarını tanıtım gezisi

Güncelleme Tarihi:

Doğa alanlarını tanıtım gezisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2007 00:00

Doğa gezileri dağlarından tepelerine, ovalarından ırmaklarına kadar Türkiye’nin güzelliklerinin anlatılması ve tanıtılması için büyük fırsat.

Merkezi Ankara’da bulunan Doğa Derneği, Türkiye’nin doğa alanlarının tanıtılması amacıyla "Hedef: Sıfır Yok Oluş" adı altında geziler düzenliyor. Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, gezilerin, dağlarından tepelerine, ovalarından ırmaklarına kadar Türkiye’nin güzelliklerinin anlatılması ve tanıtılması fırsatı verdiğini söyledi.

BENZERSİZ BİR İMKAN

Doğa Derneği, Doğa Turizm ve Atlas Dergisi işbirliğiyle düzenlenen gezilerin, Türkiye’nin en güzel ve önemli doğa alanlarına yapılacağını ifade eden Eken, gezilerin doğudan batıya, Karadeniz’den Akdeniz’e, dağların zirvesinden ovalara kadar tüm Türkiye’yi tanımak isteyenler için benzersiz bir imkan olduğunu belirtti.

MUNZUR’UN BERRAK SULARI

Eken, "İzmir’in flamingolarını, Trakya’nın göllerini, İstanbul’un kartallarını, Karadeniz’in yeşil yaylarını ve Nuh Peygamber efsanesinin evi Ağrı Dağı’nı görmek isteyenleri gezilerimize davet ediyoruz" diye konuştu. Gezilerin yıl boyunca süreceğini ifade eden Eken, gezi programları çerçevesinde, Muş’un karlı dağları, Munzur’un berrak suları, Güneydoğu’nun gizemli coğrafyası, Orta Anadolu’nun bozkırları ve Akdeniz’in güneşli kıyılarının da ziyaret edileceğini söyledi.

İşte gezilerin takvimi

"Hedef: Sıfır Yok Oluş" gezileri, 27-28 Ocak günleri arasında düzenlenecek İzmir Kuş Cenneti ziyaretiyle başlayacak. Gezi takvimi şöyle:

Æ Likya-Kış Güneşi (31 Ocak-5 Şubat)

Æ GAP ve Antakya-Hasankeyf Ekspresi (7-11 Şubat)

Æ Meriç Deltası-Kuğu Gölleri (17 Şubat)

Æ Boğaziçi-İstanbul’un Kartalları (22 Nisan)

Æ Muş ve Bulanık - Anadolu Laleleri ve Telli Turnalar (18-20 Mayıs)

Æ Munzur Milli Parkı-Ak Munzur Ak (29-30 Haziran-1 Temmuz)

Æ Ağrı Dağı ve Doğubeyazıt- Nuh’un Gemisine Yolculuk (27-28-29 Temmuz)

Æ Doğu Karadeniz Dağları-En Yaşlı Ormanlar (30-31 Ağustos 1-2 Eylül)

Æ (Konya Boz Dağ-Mevlana ve Yaban Koyunları (24-25 Kasım)

Telli turnalar yaban koyunları

Gezi programları çerçevesinde Gediz Deltası ve Akdeniz Foku’nun en önemli yaşam alanlarından Foça Yarımadası da ziyaret edilecek. Yolculuğa katılanlar binlerce flamingoyu ve pelikanı doğal yaşam alanlarında görme şansına sahip olacak. Türkiye’deki son 11 telli turnayı görmek isteyenler, Muş ve Bulanık’a düzenlenen geziye katılabilecekler. Yaban koyunlarını için düzenlenen Konya Boz Dağ gezileri de program içinde yer alıyor. Hasankeyf ve Munzur Vadisi’ne de turlar düzenlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!