Disleksi’ye yelken açtılar

Güncelleme Tarihi:

Disleksi’ye yelken açtılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 14:20

Ankara’daki Disleksili çocuklar “Disleksi’ye yelken açıyorum” projesi kapsamında Mogan Gölü’ndeki ‘Yüzen Ev’ isimli trimaranda keyifli bir gün geçirdi. Proje ile öğrenme bozukluğu yaşayan çocuklar, bir yıl boyunca Yüzen Ev’de farklı etkinlikler gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Başkent Yelken Kulübü, Türkiye Disleksi Vakfı ve Aus firması işbirliğiyle gerçekleştirilen “Disleksi’ye yelken açıyorum” projesi kapsamında Ankara’daki Disleksili (Öğrenme Bozukluğu) çocuklar, Türkiye’de ilk kez üretilen ‘Yüzen Ev’ isimli trimarana binerek Mogan Gölü’nde keyifli bir gün geçirdi. Gölbaşı Bizim Çatı Otel’deki etkinliğe çocukların aileleri ve öğretmenleri de katıldı. Aracın üreticisi olan Aus firması, ‘Yüzen Ev’i bir yıllığına proje için Başkent Yelken Kulübü ve Türkiye Disleksi Vakfı’na tahsis etti. Kulüp ve vakıf, ‘Yüzen Ev’de öğrenme bozukluğu yaşayan çocuklara yönelik çalışmalar yaparak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor. Yelken sporunun 4 boyutlu bir düşünme sağladığına dikkat çeken Başkent Yelken Kulübü Başkanı Mehmet Özçetin, proje için ikinci faaliyetlerini Ankara’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinliklerin tamamen ücretsiz olduğunu vurgulayan Özçetin şöyle konuştu:

Haberin Devamı

KIYISI OLAN HER YERE YAYILMASI DİLEĞİ

“Projemizi öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımızı piramidin en üstünde yer alan yelken sporu ile buluşturmak ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla başlattık. Marmara Bölgesi pilot bölge olarak belirlendi. Akabinde ikinci faaliyetimizi Başkent’te gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda vakfımız projeye bağışları da kabul ediyor. Çocuklarımızın ücretsiz olarak yelken eğitimi almalarını sağlıyoruz. ‘Yüzen Ev’in tasarımcı ve üreticisi Ertan Baydar, doğal kaynakları tüketmeyen bu araçla projeye destek verdi. 160 metrekare genişliğindeki araç bir yıllığına vakfedildi. Çocuklarımız bu araçla da denizcilik eğitimi alacak, resim yapacak, denizciliğe dair videolar izleyecek. Ümit ediyoruz ki Başkent’ten başlattığımız bu proje, ülkemizde suya kıyısı olan bütün illerde gönüllülük ilkesiyle var olur ve çocuklarımız bu kaynaktan beslenir. Bütün yelken kulüplerinin de projeye destek vermelerini arzu ediyoruz.”

ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETİYOR

‘Yüzen Ev’in tasarımcısı ve üreticisi olan olan Ertan Baydar da firma olarak yüzde 100 çevre dostu ürünler imal etmeye çalıştıklarını belirterek, projeye katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ‘Yüzen Ev’in test sürüşleri Mogan Gölü’nde yaptıklarını belirten Baydar, “Trimaranı ilk olarak Avustralya’ya pazarladık. Talebe göre oda sayısını ve büyüklük kapasitesini artırabiliyoruz. Yüzde yüz çevre dostu elektrikli motorlarla çalışıyor. Parçalar halinde taşınarak suya indirileceği yerde montajı yapılıyor. Türkiye’de çok yaygın değil. Aracı, sahili olan bütün ülkelere gönderme hedefimiz var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!