Dişimiz çürüyor

Güncelleme Tarihi:

Dişimiz çürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 03:12

Ankara Diş Hekimleri Odası Başkanı Serhat Özsoy, Türkiye’nin diş fırçalama rakamlarını, “Yıllık diş fırçası kullanımı kişi başına sadece bir. Diş macunu kullanımı kişi başı yıllık 110 gram (yaklaşık bir tüp diş macunu), ki bu Amerika ve Avrupa’nın dörtte biri kadar. 35-44 yaş arası kişilerin yüzde 74’ünün ise dişi çürüyor. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı sadece diş hekimine kontrole gidilerek düzeltilebilecek bir durum olmaktan çıktı. Türkiye fırçalamada sınıfta kaldı” sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Diş hekimi sayısını arttırmanın sorunlara çözüm getirmeyeceği gibi, işsiz diş hekimi oluşmasını sağlayacağını” düşündüğünü belirten Özsoy, şöyle devam etti:

Dişimiz çürüyor


EĞİTİM KALİTESİNDE DÜŞÜŞ

“Şu anda diş hekimliği fakültesinde okuyan toplam öğrenci sayısı neredeyse 30 bin. Plansızca açılan fakülteler nedeniyle eğitim kalitesinde de düşüş yaşanıyor. Mezun olup devlet kurumlarına atanmayan, klinik açacak maddi gücü de olmayan genç meslektaşlarımız asgari ücretle özel kliniklerde çalışıyorlar.

MESLEK TANIMLARI DIŞINDA

Virüs karşısında en yüksek risk altında çalışan meslek grubunda olmamıza rağmen, COVID-19 hala meslek hastalığı olarak kabul edilmedi. Meslektaşlarımız meslek tanımları dışında filyasyon uygulamasında görevlendiriliyor, üstelik ağız diş sağlığı merkezleri ve hastanelerinde de hizmet vermeye devam ediyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!