Diş fırçalamada 30 dakika kuralı

Güncelleme Tarihi:

Diş fırçalamada 30 dakika kuralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 15:53

Dondurma yediğinizde veya buzlu bir limonata içtiğinizde dişleriniz kamaşıyor mu?

Haberin Devamı

Cevabınız “Evet” ise, sizde de diş hassasiyeti var demektir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, halk arasında diş kamaşması olarak bilinen diş hassasiyetinin, ağız ve diş sağlığı için önemli bir konu olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
“Diş hassasiyeti, dişlerin altındaki dentin tabakasının zarar görmesi sonucu oluşur. Diş etlerinin çekilmesi sonucunda dişler tamamen ortaya çıkar. Bu da soğuk, sıcak, tatlı ve ekşi besinler tüketildiğinde dişlerdeki sinirleri uyararak hassasiyetin oluşmasına neden olur. Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan dondurma, hassasiyet sorununu en çok ortaya çıkaran yiyecektir. Dondurmasız bir yaz geçirmemek için dondurmanızı ısırarak değil, dilinizle erimesini sağlayarak tüketmek, hassasiyetten korunmak için başlıca çözümlerdendir. Asitli içecekler, renkli meyve suları gibi içecekler, ağızdaki pH ve şeker dengesini değiştirdiğinden dişlerin başlıca düşmanlarıdır. Özellikle asitli yiyeceklerden hemen sonra dişleri fırçalamayı önermiyoruz. Asit, diş üzerinde bulunan mineralleri diş yüzeyinden uzaklaştırır ve ancak 30 dakika sonra bu mineraller diş yüzeyine doğru tekrar yerleşir. Dolayısıyla güvenilir fırçalama süresi yemeklerden 30 dakika sonrasıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!