Dinlenme işini abartmışlar

Güncelleme Tarihi:

Dinlenme işini abartmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 01:12

Beynam Atatürk Ormanı, çöplerini bırakıp giden duyarsız piknikçiler yüzünden çevre kirliliğiyle karşı karşıya kaldı. Ormanın ortasına bırakılan bir yatak ise, “Bu kadarına da pes” dedirtti.

Haberin Devamı

Başkent’e 50 kilometre uzaktaki Bala ilçesine bağlı Beynam Atatürk Ormanı, çevre kirliliği ile boğuşuyor. Bin 600 hektar büyüklüğü ile ODTÜ Ormanı’nın ardından Ankara’nın en büyük ikinci ormanı olan Beynam Atatürk Ormanı’ndaki mesire alanı, piknikçilerin atıkları nedeniyle çöplüğe dönme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ormanın ortasına bırakılan bir yatak ise, “Bu kadarına da pes” dedirtti.

ÇÖPLERİNİ BIRAKIP GİDİYORLAR

Ankara Hürriyet’e şikayette bulunan vatandaşlar, içinde 419 bitki türünü barından Beynam Ormanı’na gelen duyarsız vatandaşların piknik yaptıktan sonra atıklarını toplamadan gittiklerini savunarak, şöyle konuştu:
“Mangalını yakan, pikniğini yapan herkes çöpünü bırakıp ormanı terk ediyor. Her yer naylon poşet, peçete ve katı atıklarla dolu. İşini bitirenler de sanki restoranda yemek yer gibi kalkıp gidiyor.

Haberin Devamı

YETKİLİLER GÖZ YUMMASIN

Ormana atılan naylon poşetlerin ve plastik atıkların doğada yok olması neredeyse yüzyıllar alıyor. Bala Belediyesi’nin ormana bıraktığı onlarca çöp kutusuna rağmen buraya gelenler çöplerini yere atmaya devam ediyor. Piknik ve doğayla alakası olmayan bazı kişiler işi abartıp çift kişilik yatak getirip ormanın ortasına bırakmış. Ankara’nın en güzel mesire yerlerinden birisi, çevre kirliliği ile karşı karşıyadır, yetkililer buna göz yummasın.”

DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ

Bakanlar Kurulu tarafından 1966’da ‘muhafaza ormanı’ olarak ilan edilen Beynam Atatürk Ormanı, Kültür Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından da 1978’de “İç Anadolu Bölgesi’nin gerçek step iklim koşullarına sahip yöreleri arasında özellikle doğal bitki örtüsü ayakta kalabilmiş ve bir dereceye kadar korunabilmiş tek örnek olması” nedeniyle ‘Doğal Sit Alanı’ olarak ilan edilmişti.
Kurul, 1979’da ormanın batı kısmını “orman içi dinlenme yeri” olarak kullanıma açmış ve bu amaca tahsis edilen alan 1978’de 38 hektar olarak başlayıp, 1998’de 120, 1990’da 580 hektara çıkarılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!