Dinle Neyden filminin Ankara galası yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Dinle Neyden filminin Ankara galası yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 00:00

Genç bir Mevlevi dervişin mistik dünyasını anlatan "Dinle Neyden" filminin Ankara galası yapıldı.

YÖNETMENLİĞİNİ Jacques Deschamps’ın üstlendiği filmin senaryosu Ayşe Şasa ve İsmail Eren’in imzasını taşıyor. Emin Olcay’ın Dede Efendi’yi canlandırdığı filmde, diğer rollerde Ahu Türkpençe, Alican Yücesoy, Metin Hara, Lale Mansur, Jean Benguigui, Burhan Öçal, Altuğ Yücel, İsmail Hakkı, Taner Ertürkler ve Jean Gabriel Nordmann yer alıyor.

Mevlana’nın öğretisi

Filmin öyküsü şöyle: Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli Derviş (Metin Hara), aynı zamanda eski bir Osmanlı Paşası olan Nuri Dede Efendi’nin (Emin Olcay) hizmetindedir. Dede efendi ve onun eski dostu olan bazı Fransız diplomatlar yaklaşan harbi önlemeye çalışmaktadır. Gayrı resmi olarak sürdürülen bu çalışma, Sultan III.Selim’in kızkardeşine ait Sahilsaray’da gerçekleştirilmektedir. Rahatsızlanan Dede Efendiye, diplomatik müzakereler sırasında eşlik eden saray tabibi Halil ile Gülnihal Kalfa (Ahu Türkpençe) arasında bir yakınlık yaşanmaktadır.

Gösterime girdi: AFM CEPA sinemalarındaki galaya, Fransız Yönetmen Jacquez Deschamps ve film ekibi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AAGenel Müdürü Hilmi Bengi, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve davetliler katıldı. Galada, kokteylin ardından filmin gösterimi yapıldı. Film, 75 sinema salonunda gösterime girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!