Dileğimiz tuttu

Güncelleme Tarihi:

Dileğimiz tuttu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 00:00

Ailesinin maddi yetersizliği yüzünden hastalığını tedavi ettiremeyen ve okul hayatı yarım kalan Dilek Çakır’a Ankara sahip çıktı.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in dün manşetten verdiği, “İyileşme Dileği” haberi ses getirdi. ‘Skolyoz’ hastalığı bulunan 18 yaşındaki Dilek Çakır için Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Yenimahalle Belediyesi ve Ak Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı seferber oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Dilek Çakır’ın okul hayatının devamı için gerekli adımların atılacağını söylerken, santralimizi telefon yağmuruna tutan Ankara Hürriyet okuyucuları da Dilek için ellerinden geleni yapmak istediklerini belirtti.

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLIYDI

Yapılan haberin ardından çok sayıda kişinin kendisine ulaştığını söyleyen baba Şerafettin Çakır, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi: “Elimiz kolumuz bağlı şekilde oturuyorduk. Sosyal güvencemiz olmasına rağmen çaresizdik. 20 bin lira verecek gücümüz de yoktu.

Haberin Devamı

SORUNLARI AŞACAĞIZ

Ancak haberin ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere, Yenimahalle Belediyesi ve Ak Parti İlçe Teşkilatından yetkililer bana ulaştı. Sorunumuzun en kısa zamanda gidereliceğinin garantisini verdiler. İnşallah bütün problemleri tek tek aşacağız.”

AİLENİN YANINDAYIZ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, haberin ardından belediye yetkililerini harekete geçirdiğini belirterek, “Dilek kızımız için Yenimahalle Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Gerekli desteği almaları için yetkili birimlerimize talimat verdim. Sınırlarımız içinde ya da dışında her vatandaşımıza kapımız açık” diye konuştu.

UZMANLARIMIZI GÖREVLENDİRDİK

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan konuyla ilgili şunları söyledi: “Dilek’ten Hürriyet Ankara’nın haberi sayesinde bilgim oldu. Eğitim hayatının devam etmesini sağlamak bizim görevimiz. Konuyla ilgili uzmanları okuluna ve evine göderecek gerekli denetimlerin yapılmasını sağlayacağım. Bireysel farklılıklara saygı gösteren bir kurumuz. MEB olarak Dilek kızımıza kendini huzurlu mutlu ve dışlanmamış hissedeceği ortamı hazırlayacağız. Kimseyi kenara itilmiş şekilde yalnız bırakmayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!